Duo Contrario: Janja Brlec (citre) in Izidor Kokovnik (harmonika)

1. koncert za citrarski abonma in izven

Duo Contrario
JANJA BRLEC (citre) IN IZIDOR KOKOVNIK (harmonika)


Oba člana Dua contrario sta študirala v tujini. Janja Brlec je diplomirala v Münchnu, ter magistrirala na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Izidor Kokovnik je diplomiral v Weimarju ter magistriral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Nastopata solistično kot tudi v različnih zasedbah v Sloveniji in tujini. Janja Brlec je po številu nagrad z mednarodnih in državnih tekmovanj ena najuspešnejših citrark tako v Sloveniji kot v tujini. Nastopila je na številnih mednarodnih festivalih v Avstriji, Nemčiji in Hrvaški. Posnela je dve zgoščenki. Zadnjo je posnela v duetu z njenim nekdanjim učiteljem Petrom Napretom. Izidor Kokovnik je na tekmovanjih v Sloveniji in tujini, prav tako posegal po ajvišjih mestih. Kot solist je igral s simfoničnim orkestrom Slovenske filharmonije, zaslužen pa je tudi za prvo slovensko izvedbo – sicer zelo redko izvajane - skladbe Spin za harmoniko skladatelja Uroša Rojka (v letu 2018 dobitnika najvišjega strokovnega priznanja za skladateljske dosežke).
Koncert poimenovan Romanca nasprotij bo prikazal nasprotja med inštrumentoma kot tudi v glasbenih zvrsteh, na kar že nakazuje ime dua. Nasprotja, dveh tako različnih instrumentov kot sta harmonika in citre, bodo predstavljena v klasični glasbi in v zvrsteh tanga ter romanc.
V sklepnem delu koncerta pa se bosta z nostalgijo in atraktivnimi priredbami nekaj ljudskih pesmi vrnila, tja, kjer sta pred mnogimi desetletji oba inštrumenta svojo glasbeno pot tudi začela. Izvedla bosta še noviteto uveljavljenega celjskega skladatelja Gorana Bojčevskega, ki je skladbo napisal posebej za njiju.

Vstopnice za izven v prodaji od 6. 10. dalje, cena 12 EUR.

Galerija slik