Tekstura življenja

Razstava del akademskega slikarja Aleksija Kobala in fotografa Boruta Krajnca

Vabimo vas v Savinov likovni salon v Žalcu na odprtje razstave del akademskega slikarja Aleksija Kobala in fotografa Boruta Krajnca.
Odprtje razstave Tekstura življenja bo v četrtek, 25. oktobra 2018, ob 18.00.
Razstava TEKSTURA ŽIVLJENJA predstavlja dialog fotografa in slikarja, dialog velikih mojstrov svojega metjeja in tudi dobrih prijateljev, ki imata skupne spomine na številna doživetja, pogovore in razprave, tudi na prelomne zgodovinske dogodke in ključne osebne prelomnice. Vse to je za seboj pustilo sledi in se zapisuje v njuna dela. Aleksij Kobal (1962), akademski slikar, in Borut Krajnc (1964), poklicni fotograf, sta izredna detektorja družbenega utripa in hkrati vsak po svoje subtilno upodabljata naše skupne strahove, želje in pričakovanja.
Izbrana dela (slike in fotografije) kažejo njun sinhroni odziv na dogodke v svetu in doma. Družbeno stvarnost dojemata in čutita podobno in podobno tudi razmišljata. Prav to, kako na različne načine izražata misli, čustvovanje in pogled na svet, ki ju sicer družijo, nas je pri snovanju razstave najbolj zanimalo. Ob tem želimo pokazati, kako so njuna dela univerzalna in hkrati zelo osebna. Na dolgi umetniški poti sta dokazala, da s svojo umetnostjo lahko nagovorita slehernika in nikogar ne pustita brezbrižnega.
Razstava TEKSTURA ŽIVLJENJA, dialog med slikarjem Aleksijem Kobalom in fotografom Borutom Krajncem, je del štiriletnega projekta ZKŠT Žalec – Misel, vrojena v času, linji in teksturi.
Razstava bo na ogled do 29. decembra 2018.
Galerija je odprta od 9. do 17. ure v dnevih od ponedeljka do petka ter od 9. do 12. ure ob sobotah.


Galerija slik