Državni turnir v ekipnih elementih košarke

v okviru Specialne olimpiade Slovenije

Na II. OŠ Žalec so pravi SPECIALISTI ZA ŠPORT!

Ker tako pridno trenirajo, bodo v letošnjem šolskem letu organizirali kar dve veliki tekmovanji v okviru SPECIALNE OLIMPIADE SLOVENIJE, ki se jih bodo udeležili učenci njihove šole, celjsko-koroške regije in celotne države Slovenije. 

Prvi dogodek bo potekal v soboto, 24. 11. 2018. To bo državni turnir v ekipnih elementih košarke, ki bo potekal na II. OŠ Žalec od 9.00 ure naprej.

Odprtje turnirja bo ob 9.00, tekmovalni del se bo odvijal do 13.30, potem bodo razglasitve zmagovalcev z zabavnim delom. 

Tekmovanja se bodo udeležili tekmovalci (osebe z zmerno in s težjo motnjo v duševnem razvoju, ki so vključene v posebni program vzgoje in izobraževanja, varstveno delovne centre in domove za upokojence) iz vse Slovenije. 

Z dogodkom želijo omogočiti ohranjanje psihofizičnih sposobnosti, razvijati športni tekmovalni duh in vplivati na vsesplošno socializacijo oseb z motnjo v duševnem razvoju. Kliknite na povezavo do posnetka (spletna stran šole http://www.2os-zalec.si/sos-video/  in youtube https://youtu.be/-INC9xzbY4g ), ki so ga pripravili že lansko leto, a menijo, da je dovolj zgovoren, da ga delimo ponovno. 

V maju bodo ponovno organizirali regijske igre, ki bodo že 25. po vrsti. Potekale bodo 25. 5. 2019.

Lep športni pozdrav z geslom specialne olimpiade:

"Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu."  


Galerija slik