Najlepše melodije Dalmacije

Koncert

Valentinova nedelja je tradicionalno rezervirana za najlepše melodije Dalmacije, ki jih že več kot 20 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla, njena potomka. Dejstvo je, da nas vežejo nepozabni trenutki poletja predvsem v povezavi z morjem, soncem, lepo pesmijo in morda tudi z ljubeznijo, katerih skupek so številne uspešne melodije predvsem klapskega petja. V okolici Dubrovnika oz. južnega Jadrana je odličnih klap veliko in prav po zaslugi naše agencije imamo v Sloveniji priložnost spoznavati najboljše klape. Tako so v zadnjih letih pri nas nastopile klape Maestral, Ragusa, Kumpanji, Ragussa Vecchia, Klapa Kaše, Vinko Coce, Goran Karan, Giani Stipančev, Subrenum …

V nedeljo, 17. februarja 2019, bosta dva koncerta: ob 15.00 in 18.00

Cena vstopnice 20 € 


NA KONCERTU Z NAMI

Klapa Ragusa že 40 let gradi svoj stil dubrovniško-dalmatinske interpretacije klapskega petja z poudarkom instrumentalnega dela mandolin. Izdali so 10 CDjev, prepotovali praktično celo Evropo, gostovali v ZDA (nazadnje na Havajih), so prejemniki mnogih najvišjih priznanj na glasbenem področju. Ponosni so na osvojeni PORIN, najvišje priznanje v pop-folk kategoriji. Njihove najbolj poznane skladbe so: In vino veritas, La musica di notte, Frane moja, Dobri moj čača, Dalmacija, brez tebe ne mogu… Seveda izvajajo tudi nekatere najbolj poznane Dalmatinske skladbe, ki jih bomo poslušali na koncertu v Žalcu v drugem delu programa.

Kot gostja bo nastopila tudi mlada obetavna pevka Adriana Kamnik /finalistka iz oddaje Slovenija ima talent/, program povezuje Miran Vavče, pripravljamo pa še kakšno presenečenje za obiskovalce, saj bodo z nami tudi predstavniki danes svetovno poznanega Dubrovnika ter nekateri direktorji hotelskih hiš.

Predprodaja vstopnic: Tic Žalec, tel. 03 710 04 34,  in Ojla Šempeter, tel. 03 703 13 30

Galerija slik