Veseli svatje, Fantje z vseh vetrov in Franci Podbrežnik

Koncert za narodno-zabavni abonma in izven

Veseli svatje

Leta 2005 je postala slovenska narodno-zabavna glasba bogatejša za še en ansambel. Meseca avgusta se je začela pisati zgodovina »gorenjsko-štajerske« naveze z imenom Veseli Svatje. Pet fantov in prikupno dekle, ki sliši na ime Anita, si je zadalo en sam cilj: s kvalitetnim izvajanjem in ljubeznijo do slovenske narodno-zabavne in zabavne glasbe, predvsem pa z energijo in iskrenim odnosom, ljudi razveseliti. Ime si je ansambel nadel
po eni izmed prvih Avsenikovih skladb – temperamentna, radoživa in energična polka najbolje opiše člane uspešnega in prepoznavnega kvinteta.

Fantje z vseh vetrov

Ansambel Fantje z vseh vetrov je bil trio z diatonično harmoniko in večglasnim
fantovskim sestavom. Nastal je leta 1979 iz glasbenikov, ki so (vsaj večina) že nastopali v različnih glasbenih skupinah in imeli veliko izkušenj. Ansambel je dobil ime leta 1968, ko so Tone Rus, Franci Pupis in Franc Kramer nastopili na prvem ptujskem festivalu in se s skladbo Pridi, moj fant Francija Pupisa in Franca Kramerja uvrstili v finale. Leta 1969 so pri produkciji RTB skupaj posneli malo ploščo z naslovom Na Otočcu. V javnosti so se predstavili leta 1980 na števerjanskem festivalu in takoj prejeli prvo nagrado za najboljšo izvedbo.

Franci Podbrežnik - Solčavski

Doma je iz Solčave, kjer je, kot sam pravi, odraščal »brez mobijev ter socialnih omrežij,
z modificiranim ponyjem, na igrišču in v naravi«, ko so otroci »še raje in hitreje tekli kot pa tipkali«. Glasbeno kariero je začel v skupinah Diamanti in Zmaji, si nabiral izkušnje na lokalnem radiu, nato pa tudi dve sezoni in pol vodil rubriko Igrice v televizijski oddaji Resnična resničnost in na Radiu Slovenija pri Ajdi Kalan opravil šolanje za kulturo govora. Je tudi klaviaturist in pevec v skupinah Happy Band in The Moonlighting Orchestra.

Cena vstopnic za izven: 12 EUR

Galerija slik