Podeljena priznanja najboljšim športnikom v letu 2018

v Občini Žalec

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in Zveze športnih društev Občine Žalec pod pokroviteljstvom Občine Žalec je 28. marca 2019 potekala tradicionalna prireditev Šport 2018 v Občini Žalec.

V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem.

Naziv najboljšega športnika v letu 2018 si je prislužil Timi Zajc. V letu preteklem letu je bil državni prvak v smučarskih skokih in je zelo uspešno nastopal v svetovnem pokalu. Najuspešnejša športnica za leto 2018 je Lina Pušnik, 3. na sredozemskih igrah v Tarragoni, 3. mesto na Balkanskem prvenstvu v Čačku in 11. mesto na svetovnem prvenstvu v Madridu (Lina s eni mogla udeležiti podelitve, ker je na svetovnem prvenstvu, priznanje je prevzela njena mama Cvetka Pušnik).

Naslov najboljše ekipe leta 2018 so si prislužile odbojkarice Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska SIP Šempeter.

Posebno priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta prejela Anton Kitek iz tenis kluba Liboja in Franci Naraks in Planinskega društva Zabukovica.

Podroben seznam vseh prejemnikov je v priloženem dokumentu.

Športnike in obiskovalce je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos.

V programu sta sodelovala pevec inoT in plesni klub Moove, povezovala sta ga Tamara Tavčar  in Jan Podbrežnik, avtor scenarija Franci Podbrežnik.

Avtor fotografij Tone Tavčer.


Galerija slik