Start 3. etape dirke Po Sloveniji

v Žalcu pri Fontani piv Zeleno zlato

Od 19. do 23. junija 2019 bo potekala že 26. Kolesarska dirka po Sloveniji s sloganom Fight for green. Start 3. etape bo prvič v zgodovini dirke v Žalcu, in sicer v petek, 21. 6. 2019, ob 10.50. Vabimo vas, da se nam pridružite in v čim večjem številu podprete kolesarske mojstre z vsega sveta. Dirka bo v neposrednem prenosu in posnetkih predvajana na Eurosportu in TVS 2.

Na enem največjih športnih dogodkov v Sloveniji bo sodelovalo 19 ekip, od tega 5 iz najvišjega profesionalnega ranga UCI World tour. V karavani dirke bo prisotnih kar nekaj vrhunskih kolesarjev, med njimi tudi najboljši šprinter nedavno končanega Gira di Italia Pascal Ackermann

Start 3. etape kolesarske dirke po Sloveniji bo ob 10.50 na Šlandrovem trgu. Začela se bo z ogrevalnim krogom, ki bo potekal po Šlandrovem trgu, Savinjski cesti, Cesti na Vrbje, Cesti Žalskega tabora, Cesti ob železnici in Celjski cesti do Fontane piv Zeleno zlato, kjer bo ob 11.00 start 3. etape kolesarske dirke po Sloveniji.

ČASOVNICA ETAPE

3D PREDSTAVITEV ETAPE

Pred startom 3. etape bodo kolesarji in člani ekip nastanjeni na parkirišču za Domom II. slovenskega tabora, od koder se bodo med 9.00 in 10.40 odpravili na Šlandrov trg, kjer bodo podpisali startno listo.

Zaradi kolesarske dirke bodo delne in popolne zapore cest med 10.00 in 11.15 v ožjem centru Žalca in po trasi proti Šempetru.

Vabljeni, da se nam pridružite v čimvečjem številu.

Pri izvedbi nam pomagajo: ADP Adria, City Center Celje, Elmar, Liko, Mlekarna Celeia, Nomago, Petre, Seba, SIpSipro, Šarlah, Tehnos.

Foto: Tone Tavčer, Veni Ferant

Galerija slik