"Ustvarimo svoje plačilno sredstvo - baleta"

delavnica

V soboto, 10. 8. 2019 ob 11. uri vas vabimo na Podeželsko tržnico Žalec,

na delavnico z naslovom »Ustvarimo svoje plačilno sredstvo - baleta!«

Za povezan nastop na trgu in večjo prodajno učinkovitost potrebujemo ponudniki enotno in povezano lokalno blagovno znamko, ki smo jo skupaj razvili že v letu 2012, v januarju 2013 pa je bila tudi zaščitena na patentnem uradu RS. Blagovna znamka Zeleno zlato združuje lokalne pridelovalce ter predelovalce lokalne hrane, združuje tudi lokalne gostinske ponudnike. Njena zgodba sloni na 100 in več letni tradiciji hmeljarstva v Spodnji Savinjski dolini. 

Z namenom, da bi blagovna znamka Zeleno zlato ustrezno odražala skupno identiteto našega območja in ljudi ter učinkovito komunicirala pristne vrednote in prednosti tistim, ki prihajajo na k nam na podeželje, v zeleno prestolnico hmeljarstva in pivovarstva Slovenije kot obiskovalci, kupci in iskalci avtentičnih doživetij, je potrebno nenehno nadgrajevati predvsem njen komunikacijski del oz. njeno »uporabno vrednost«.

S tem namenom vas vabimo na delavnico, ki smo jo poimenovali: »Ustvarimo svoje plačilno sredstvo!«.

Na delavnici vam bodo predstavljene vsebine povezane z uvedbo komplementarne valute, ki smo jo poimenovali baleta. Gre za lokalno plačilno sredstvo, s katerim bi spodbudili nakupovanje lokalno pridelane hrane in lokalnih turističnih produktov.  

Cilj delavnice je prepoznati uporabno vrednost »lokalnega plačilnega sredstva«. Delavnico bo vodilo in izvedlo podjetje Solido, nedenarno trgovanje (g. Tomislav Jurman).

Poskusno izvedbo plačevanja z baletami bomo izvedli na dogodku Pohod po hmeljski poti, ko bodo udeleženci za svoj denar prejeli balete s katerimi bodo trgovali na samem dogodku.

Vljudno vabljeni!

Galerija slik