Adventni koncert: Neli in Karmen Zidar Kos

Praznični december v Žalcu

Neli in Karmen Zidar Kos izvirata s Ponikve pri Žalcu. Sta uveljavljen sestrski citrarski duet in eni izmed najuspešnejših slovenskih citrark, saj sta tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih dosegli najvišja priznanja in ocene. Poleg tega se kot glasbenici redno umetniško udejstvujeta pri različnih festivalih, projektih, seminarjih in koncertih kot solistki oz. v različnih komornih sestavih doma in v tujini. Obe sta uspešno zaključili univerzitetni diplomski študij z  glavnim predmetom citre pri prof. Georgu Glaslu na Visoki šoli za glasbo in gledališče München.

Neli je magistrirala leta 2017 na isti univerzi iz Sodobne glasbe. Od leta 2015 sta štipendistki organizacije »Yehudi Menuhin Live Music Now« München, ki podpira uspešne in talentirane mlade glasbenike in jim omogoča številne koncerte. Obe sta poklicno dejavni na pedagoškem področju, saj poučujeta na glasbenih šolah. Vsaka v svojem kraju pomembno sooblikuje kulturni utrip kraja, kjer vodita različne pevske zbore in sestave.

Njun cilj je predstavljati raznolikost, pestrost in lepoto inštrumenta, kot so citre, tako v zvokovnem kot tudi stilističnem pogledu ter predstavljati citre kot enakovreden inštrument drugim klasičnim inštrumentom. S pozitivno energijo in veseljem do muziciranja motivirata in spodbujata številne otroke, mladostnike in odrasle k igranju na citre.

Vstop je prost.

Galerija slik