Linija časa in v času zapisana linija

Odprtje razstave fotografskih del Nine Sotelšek in Andreja Furlana

Vabljeni na odprtje razstave fotografskih del Nine Sotelšek in Andreja Furlana z naslovom Linija časa in v času zapisana linija.

O umetnikih in njunem delu bo spregovorila kustosinja razstave mag. Andreja Rakovec.

O razstavi:

Čas, ki se razkriva v navidezni liniji kontinuiranega beleženja prostora bivanja, in misel na dogajanje v velikem svetu tam zunaj, kot ga prinašajo časopisni naslovi. Čas, ki v svoji razgibanosti in iskrivosti razkriva abstraktni zapis linije in vibrirajočo teksturo kot vidni ostalini človekove prisotnosti in življenjskega utripa. Čas, ki postane v fotografskih interpretacijah Nine Sotelšek in Andreja Furlana vizualizirana in materializirana kategorija.

Andrej (Andrea) Furlan (1966, Trst) je zaključil študij ohranjanja kulturne dediščine na univerzi v Vidmu. Zaposlen je kot strokovni sodelavec na Umetnostnozgodovinskem inštitutu Franceta Steleta ZRC SAZU, kjer se ukvarja z dokumentacijo, fotografijo in oblikovanjem publikacij in razstav. Kot učitelj veščin poučuje fotografijo na Oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Svoje delo je predstavil na več samostojnih in skupinskih razstavah doma in v tujini, leta 2011 je razstavljal v sklopu beneškega bienala. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Nina Sotelšek (1982, Brežice) je leta 2001 zaključila šolanje na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, smer fotografija, leta 2010 pa je diplomirala na Oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ukvarja se z avtorsko fotografijo, izdelavo fotoknjig in vodi delavnice analogne fotografije. Njeno delo je bilo predstavljeno na fotografskih festivalih v Arlesu (Francija) in Mariboru ter na samostojnih in skupinskih razstavah, med drugim v Umetnostni galeriji Maribor, Fotogaleriji Stolp, na Gradu Rajhenburg in v Atriju ZRC. Živi in dela v Krškem.

Razstava je del projekta Misel, vrojena v času, liniji in teksturi.

Razstava bo na ogled do 7. marca 2020, med tednom od 9. do 17. ure in ob sobotah od 9. do 12. ure.

Vstop je prost.


Galerija slik