Slovenec in pol

Prestavljeno z 20. 3. na 7. 5. 2020

Spoštovani kupci!  Sporočamo vam, da je predstava Slovenec in pol v Domu II. slovenskega tabora Žalec iz 20. 3. 2020 PRESTAVLJENA na 7. 5. 2020 ob 20:00.

Že kupljenih vstopnic ni potrebno zamenjati in veljajo za nov termin. V kolikor se predstave na nadomestni datum ne bi mogli udeležiti, lahko vstopnice vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili do 31. 3. 2020.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!

**********************************************************

Triglav. Naš očak, najvišji vrh in simbol slovenstva. Kupljen za en goldinar pred 125 leti. Zlatorogov skalnati raj, zavit v meglo mitov in legend, prepojen z znojem in krvjo plezalnih pionirjev. Nepogrešljiv partner Vardarja v znani jugoslovanski narodnobudilni pesmi in eno izmed prizorišč neustrašnega upora proti okupatorju.

Danes? Top instagram destinacija, v poletnih mesecih obljudena bolj kot trgovski centri v času popustov. Selfi pred Aljaževim stolpom lahko premagaš le s selfijem v Aljaževem stolpu. Triglav privablja pisane množice in med njimi se vedno najde nekaj junakov v japonkah, ki jih kasneje rešujejo s helikopterji. Ob tem se sprašujemo, kako za vraga se to sploh zgodi? Kdo na vzpon na 2864 metrov nadmorske višine krene s plaže?

Perica in Aleš, prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, gore doživljata različno. Aleš je član planinske zveze, izkušen pohodnik, tv voditelj in komik. Perica je človek, ki se izgubi v Ikei. Njuna epska pustolovščina, polna presenečenj, komičnih zapletov, duhovitih replik in smeha odpre večno dilemo:

A si res pravi Sloven'c, če nisi šel na Triglav?

Dom II. slovenskega tabora Žalec
20. marca ob 20.00

Vstopnice v predprodaji v TIC-u Žalec.

Cena vstopnice v predprodaji 15 €, na dan dogodka 17 €.

Galerija slik