Dimek in Klarić: Z muziko o vinu in ljubezni

Brezplačne vstopnice so že pošle.

Prireditve Poletja v Žalcu pričenjamo s koncertom Jerneja Dirnbeka - Dimeka, pevca in kitarista, predvsem pa avtorja večine uspešnic skupine Mi2, in Davorja Klarića, enega najbolj iskanih in legendarnih klaviaturistov v Sloveniji.

Pred dvema letoma sta na oder postavila svoj "kantavtorski" glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert, v katerem ju je doslej na dobrih tridesetih odigranih nastopih videlo več kot 3.000 obiskovalcev.

S projektom sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Glavni razlog zanjo je bil obširen glasbeni opus tekstopisca Dimeka, ki se je nabral skozi leta glasbenega ustvarjanja, pri čemer pa določene pesmi zaradi svoje narave (dolžine, žanra, oblike) niso našle mesta v standardnem koncertnem repertoarju skupine ali pa so bile napisane za druge glasbene izvajalce.

Tako kot pri zbirki Pripovedke o vinu in ljubezni sta Davor in Dimek tudi za njeno glasbeno različico izbrala skladbe, ki so tako ali drugače vezane na dve tematiki – vino in ljubezen, neredko pa sta v pesmih prisotni kar obe. Tudi zato so besedila izbranih skladb večinoma hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov pesmi pa na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi.

Med drugimi skladbami bomo tako na nastopu slišali melanholično Večer pred Rudekovo gorco, najiskrenejšo pivsko dilemo z naslovom Malo pivo, sarkastično himno praznovanja okroglih jubilejev Obletnico, epsko posteljno tridejanko Mati, snaha, hči, provokativni Jadralsko himno in Čisto jebo, samoizpovedno Med sodi rojen ... Glasbenika skladbe izvajata z uporabo akustične kitare, klaviatur in vokalov, tu pa tam pa za popestritev aranžmajev uporabita še kakšen za današnje čase precej neznačilen instrument.

Seveda pa je veseli značaj obeh nastopajočih poskrbi za to, da je vse skupaj še mnogo več kot le monoton glasbeni večer. Vsaj toliko kot skladbe poslušalce pritegnejo njihove napovedi, ki mejijo že skorajda na predstavo in so polne pristnega humorja, ki so ga zvesti poslušalci skupine Mi2 v preteklosti že dodobra spoznali.

Vstop je prost, brezplačne vstopnice so na voljo v TIC-u Žalec (od torka, 9. 6., od 14. ure dalje)

Upoštevali bomo navodila in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja koronavirusa, zato je število vstopnic omejeno, rezervacij ne sprejemamo.

Če bo deževalo, bo koncert v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec.

Galerija slik