Naj športnika Občine Žalec za leto 2019

V četrtek,  18. junija 2020, je župan Občine Žalec Janko Kos sprejel najuspešnejša športnika in športnico Občine Žalec v letu 2019.  Zaradi koronakrize je odpadel osrednji slavnostni dogodek in je podelitev priznanj potekala v prostorih občinske uprave.

Priznanje za najuspešnejšo športnico je prejela Anamari Klementina Velenšek, ki je v letu 2019 osvojila 3. mesto na veliki nagradi v Tel Avivu in Zagrebu, ter 3. mesto na Grand Slamu v Bakuju.

Naj športnik Občine Žalec za leto 2019 pa je postal Timi Zajc. Naziv si je prislužil z odličnimi rezultati celotne sezone, med katerimi izstopata zmaga na tekmi svetovnega pokala v poletih in doseženo 2. mesto na posamični tekmi svetovnega pokala v Sapporu. Timi je bil v pretekli sezoni najuspešnejši slovenski smučarski skakalec z osvojenim skupnim 9. mestom v seštevku svetovnega pokala.

Ekipa leta so postale rokometašice RK Zelene doline Žalec, ki so na državnem prvenstvu Slovenije osvojile 2. mesto. Ekipo so pod vodstvom trenerja Bojana Voglarja sestavljale:

Anna Dobrić, Pina Držan, Petra Fister, Saša Golavšek, Larisa Grebovšek, Neža Herodež, Pia Hren, Klara Hrovatič, Kaja Kolar, Maruša Kompan, Kaja Krebs, Zala Koprivec, Lina Krulec, Kaja Leskovšek, Anika Strnad in Tjaša Žener.

Ostalim prejemnikom priznanj za športne dosežke bodo priznanja podeljena v torek,  23. junija 2020.

Avtor fotografije: Tone Tavčer


Galerija slik