Petra Koprivec, klavirski koncert

Foto utrinki

Petra Koprivec je koncertna pianistka in skladateljica, ki je pričela igrati klavir s tremi leti. Predstavlja se kot solo pianistka, komorna glasbenica, profesorica klavirja in kot solistka z uveljavljenimi simfoničnimi orkestri, kot sta simfonični orkester Nacionalnega radia in televizije Slovenije in Donavski simfonični orkester v Budimpešti.

Že od rane mladosti je prejemnica nagrad na državnem tekmovanju TEMSIG (1998, 2001 in 2007) in pet let zapored dobitnica štipendije Mestne občine Velenje za posebno nadarjene glasbenike (2010 - 2014). Je štipendistka mladih talentov Adriatic Slovenije, kot tudi Gallusova varovanka. Petra je leta 2010 prejela Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani za svojo izvedbo F. Lisztovega klavirskega koncerta v Slovenski Filharmoniji s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Svoj talent je izpopolnjevala na treh priznanih Akademijah za glasbo; leto dni se je šolala na Akademiji Franza Liszta v Budimpešti pri dr. Laszlu Baranyayu, diplomirala z odliko na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri eminentni pianistki in red. prof. Dubravki Tomšič - Srebotnjak, ter pod okriljem svetovno znanega profesorja Aleksandra Madzarja s posebnim priznanjem magistrirala na Kraljevi Akademiji v Bruslju, kjer še danes živi, poučuje in koncertira.


Svoje znanje je širila na številnih mednarodnih seminarjih in poletnih šolah ter sodelovala s priznanimi profesorji kot so Yuri Kot, dr. Laszlo Baranyay, Oliver Kern, Emin Armano, Oxalis kvintet in Imre Rohmann. 

Mlado pianistko pa so na njeni poti glasbene vode popeljale tudi v druge žanre, tako igra v različnih skupinah in projektih kot so skupina Terrafolk, Simbolični orkester, Kaneo kvartet.. pa vse do pisanja lastnih skladb, komponiranja glasbe za plesne in igralske predstave in v zadnjem času do svojega novega Jazz tria, kateri izvaja njene originalne skladbe.

Petra je tudi ustanoviteljica Kali klavirskega kvinteta, klavirskega tria, ter ustanoviteljica, aranžerka in umetniški vodja seksteta Luminarte.

Kot so dejali kritiki radija Ars: “ Petra Koprivec se je dokazala kot odlična pianistka. S svojo izvedbo je navdušila občinstvo!”

Ker je obetano slabo vreme, bo koncert v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec in ne v atriju Savinove hiše, kot smo napovedali.

Galerija slik