4. likovna kolonija Zeleno zlato 2020

pod naslovom "Savinjske impresije"

Spoštovane likovnice, spoštovani likovniki!

Razpisujemo že četrto Likovno kolonijo Zeleno zlato,
ki bo potekala od četrtka, 20. 8. 2020 do sobote, 22. 8. 2020 v Dvorcu Novo Celje pri Žalcu,

pod naslovom »SAVINJSKE IMPRESIJE«.

Rdeča nit letošnje slikarske kolonije bo »Impresionizem«, ki se je kot umetniška smer pričel razvijati v drugi polovici 19. stoletja. Sledil mu je post-impresionizem, ki je v marsičem le nadaljeval njegovo tradicijo a z bolj drznimi slogovnimi prijemi.
Impresionizem ima svoje zakonitosti/značilnosti v kompoziciji, tehniki in vsebini oziroma motivu. Seznanili se bomo s temi tremi nivoji impresionizma in jih udejanjali v delih, ki bodo nastajala na slikarski koloniji.
Motivno se bodo udeleženci likovne kolonije lahko sprehajali tako na področju krajine (naravne, ruralne, urbane, industrijske), interierja, tihožitja in portreta. Na ta način bodo udeleženci imeli proste roke glede izbire samega motiva in si s tem vzeli več svobode.

Mentor kolonije mag. Uroš Potočnik

Za udeležbo na koloniji je potrebno izpolniti spodnjo prijavnico, ki jo pošljite na naslov vosnjakmarta@gmail.com najkasneje do petka, 14. 8. 2020.

Pri izvedbi kolonije bomo upoštevali higienska priporočila in navodila Urada vlade RS in NIJZ v zvezi z epidemijo COVID-19.


Galerija slik