Pri fontani piv prodan 200.000. vrček

Na prvi petek v avgustu praznujemo svetovni dan piva. To je dan, ko se poklonimo pivovarjem, hmeljarjem, lastnikom pivnic in vsem, ki poskrbijo, da je ta pijača tudi primerno postrežena. Začeli so ga praznovati leta 2007 v kalifornijskem mestu Santa Cruz. Od tam se je praznovanje razširilo po vsem svetu. Danes praznujemo svetovni dan piva na 6 celinah v več kot 50 državah sveta in v več kot 207 svetovnih mestih.

V Žalcu – slovenski prestolnici hmeljarstva in pivovarstva – bomo letos praznovali z dvema koncertoma:
> Golden Dixie Boys na Šlandrovem trgu ob 19. uri in 
> drive in koncert skupine TABU v Športnem centru Žalec ob 20.30.
Dva dogodka pri fontani smo morali žal odpovedati (»Dunking Devils zavzamejo Žalec« in »Pivski vrt Beer garden s skupino Zaka' pa ne«) zaradi poostrenih ukrepov za varnost in zdravje ter negativnega mnenja, ki nam ga je izdal NIJZ.

Posebej pa smo veseli kupca 200.000. vrčka pri Fontani piv Zeleno zlato. Nagrado sta ob tej priložnosti od župana Janka Kosa in direktorja ZKŠT Žalec Boštjana Štrajharja prejela Janja Martinjak iz Škofje Loke in Jaka Jerala iz Kranja.
Od odprtja edine fontane piv na svetu septembra 2016 smo prodali 200.000 vrčkov in stočili 115.000 litrov piva, varjenega s slovenskim hmeljem. S svojimi pivi se je predstavilo že več kot 70 slovenskih malih pivovarjev.
 

Galerija slik