Podeljena občinska priznanja

Občina Žalec obeležuje svoj praznik 6. septembra v spomin na drugi vseslovenski tabor, ki je bil v Žalcu leta 1868. Letošnje praznovanje je drugačno. Zaradi spoštovanja ukrepov NIJZ je bila slavnostna seja občinskega sveta s podelitvijo občinskih priznanj v ožjem krogu v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Tradicionalnega dogajanja, namenjenega druženju občanov, ni bilo.

O delu Občinskega sveta in skupnih dosežkih je spregovoril župan Janko Kos, ki je podelil tudi najvišja priznanja izjemnim in ustvarjalnim posameznikom in skupinam:

Grb Občine Žalec sta prejela Magda Ježovnik iz Migojnic za življenjsko delo na področju društvenih dejavnosti in Društvo upokojencev Šempeter za 35-letnico delovanja in tudi za aktivno sodelovanje pri projektu starejši za starejše. Plaketo Občine Žalec sta prejela Friderik Luskar iz Gotovelj za dolgoletno aktivno, predano in uspešno delo v gasilskem društvo in tudi krajevni skupnosti Gotovlje ter Angela Rebernik iz Žalca za dolgoletno uspešno in aktivno delo na področju humanitarne dejavnosti v medobčinskem društvu invalidov Žalec.

Značko Občine Žalec za leto 2020 so prejeli: Marjan Polajžer za prispevek k ponudbi obrtnih storitev v Občini Žalec; Franc Privošnik za prispevek k ponudbi gostinskih storitev v Občini Žalec; Martin Štorman za prispevek k ponudbi obrtnih storitev v Občini Žalec in Branko Zottel za uspešno in odgovorno vodenje podjetja.

Kulturni program je obogatila vokalna skupina ZaPet s Ponikve pri Žalcu.

Prireditev je povezovala Saška Pukl, sceno je oblikovala Breda Bračko.

Avtor fotografij: Darko Naraglav

Galerija slik