Odprtje razstave "V dvoje gre lažje"

članov likovne sekcije KUD Žalec s foto utripom včerajšnjega odprtja

Vse ljubitelje likovne umetnosti vljudno vabimo na ogled skupinske razstave V DVOJE GRE LAŽJE, na kateri bodo svoja likovna dela predstavili člani likovne sekcije Kulturno umetniškega društva Žalec.
Odprtje razstave bo v četrtek, 2. septembra 2021, ob 19. uri v Savinovem likovnem salonu v Žalcu.

Skozi zgodovino umetnosti je bila obutev kot motiv bolj ali manj prezrt a kljub temu prisoten. Vedno pa je obutev povezana z našim družbenim položajem. Mladi različno obutev razumejo kot iskanje identitete in pripadnost posamezni skupini ali gibanju. Skozi obutev prepoznamo finančni status posameznika, iščemo individualnost in poudarjamo posameznikov karakter. Še posebej danes, ko nas obutev preplavlja z različnimi modeli in slogi. Obutev spreminja naše gibanje in povzdiguje našo samozavest. V preteklosti je bilo drugače. Veljala so jasna pravila oziroma družbeni konsenz kako bo posameznik obut. Vsakemu družbenemu razredu je pripadal drugačen slog obutve. Obutev je lahko čista ali umazana, nova ali obrabljena, elegantna,
aristokratska ali delavska… v vsakem primeru pa… V DVOJE GRE LAŽJE.


O likovnih delih bo spregovoril akademski slikar mag. Uroš Potočnik. 

V kulturnem programu bo nastopil Duo Timber, ki ga sestavljata glasbenici Tina Ostruh (flavta) in Irena Anžič (citre), ki sodelujeta že več let. Njun repertoar je raznolik. Trenutno je v centru njunega ustvarjanja ritmična in zanimiva glasba, ki vedno znova preseneča. 

Razstava bo na ogled do 2. oktobra 2021, med tednom od 10. do 17. ure in ob sobotah od 10. do 13. ure.

Vstop prost.
Obisk prireditve je možen samo s predložitvijo PCT dokazila.

Foto: Tone Tavčar in Duo Timber

Galerija slik