Razstava likovnih del: V ODSEVU SVETLOBE

Eva Petrič in Zdenka Žido

Vljudno vas vabimo na ogled razstave likovnih del

EVE PETRIČ in ZDENKE ŽIDO: V odsevu svetlobe

Umetnici Eva Petrič in Zdenka Žido obravnavata tematiko linije in teksture vsaka v svojem prepoznavnem likovnem jeziku. Vsebinsko Petričeva izhaja iz linije kot metafore evolucije, zlasti jo pritegnejo odstopanja, napake, ki evolucijo spreminjajo, Židojeva pa s plastenjem kristaliničnih kompozicij odpira vprašanje vstopanja v polje onkraj miselnega obzorja.

Eva Petrič (1983) ustvarja v Ljubljani, na Dunaju in v New Yorku v fotografiji, videu, instalacijah, zvoku, performansu in literaturi. Leta 2005 je diplomirala iz psihologije in vizualne umetnosti (Univerza Webster), leta 2010 je opravila magisterij iz novih medijev (Transart Institute Berlin/Donavska univerza Krems). Sodelovala je na 70 samostojnih in 115 skupinskih razstavah v Evropi, ZDA, Južni Ameriki, Aziji in Afriki. Predstavlja jo galerija Mourlot v New Yorku. Je dobitnica več nagrad in priznanj.

Zdenka Žido (1959) je leta 1987 diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pri prof. Andreju Jemcu. Na akademiji je nato končala tudi specialko za slikarstvo. Leta 1986 je prejela študentsko Prešernovo nagrado. Živi in dela v Ljubljani ter Bohinjski Bistrici.

Kustosinja razstave je mag. Andreja Rakovec.

Razstava bo na ogled od 18. novembra do 31. decembra 2021 v Savinovem likovnem salonu Žalec.

Na priloženi povezavi pa si lahko ogledate tudi kratek video zapis o razstavi. 

Odpiralni čas: od ponedeljka do petka od 10.00 do 17.00, v soboto od 10.00 do 13.00. 

Vstop prost.


Galerija slik