Barbara Laister ‒ Ebner in Monika Kutter

Koncert citrarske glasbe s foto utrinkom

Vabljeni na 2. koncert citrarske glasbe v sezoni 2021/2022, ki bo v nedeljo, 9. januarja 2022, ob 17. uri v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec.

Nastopili bosta citrarki z Dunaja Barbara Laister ‒ Ebner in Monika Kutter. Koncert bo povezoval Peter Napret.

Vstopnina: 12 EUR

Vstopnice lahko kupite v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25, 03 710 04 34), na tej povezavi ali eno uro pred dogodkom pri blagajni dvorane (03 712 12 65).

Koncert je omogočil Avstrijski kulturni forum Ljubljana.

O nastopajočih:

Barbara Laister ‒ Ebner in Monika Kutter sta sestri, ki skupaj igrata citre že od otroštva. Njuna učiteljica citer je bila kar njuna mama, prof. Hannelore Leister. Odlikuje ju tehnična dovršenost in iskanje novih glasbenih poti. Čeprav mogoče za koga presenetljivo, igrata na dunajsko uglasitev.

Njun repertoar je zelo pester: od sodobne literature, bluesa, jazza in popa do tradicionalne in izvirne dunajske glasbe ter priredb baročnih skladb. Igrata tudi v Dunajskem citrarskem kvartetu (Wiener Zitherquartet), s katerim sta pred leti že gostovali v Sloveniji na Prešmentanih citrah v Velenju, ko je bila v tej zasedbi še njuna mati.

Barbaro smo lahko 1. januarja leta 2018 občudovali v televizijskem prenosu novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov, kjer je igrala znameniti citrarski solo iz Straussovega valčka Zgodbe iz dunajskega gozda. Vsekakor bo njun koncert v Žalcu zanimiv tako za poznavalce citer kot tudi za druge ljubitelje glasbe.

Avtor fotografij: Tone Tavčer

*********************************************************************************************************

Pomembno obvestilo!

Obiskovalci morajo za vstop na prireditev izpolnjevati enega od PCT (prebolel, cepljen, testiran) in upoštevati vse druge ukrepe (nošnja mask v zaprtih prostorih, razkuževanje rok in vzdrževanje razdalje). Le tako lahko organizatorji zagotovimo varno okolje za vse.

Hvala za vaše razumevanje. Veselimo se vašega obiska.

Galerija slik