Razstava VZTRAJNOSTNI MOMENT UPORA

Vesna Bukovec (risba) in Janez Zalaznik (fotografija)

V četrtek, 27. januarja 2022, bomo v Savinovem likovnem salonu postavili na ogled prvo razstavo letošnjega leta Vztrajnostni moment upora. Razstava je del novega, štiriletnega cikla razstav pod naslovom Umetnik in okolje.

Predstavila se bosta umetnika Vesna Bukovec in Janez Zalaznik.

Kustosinja razstave je Vesna Teržan.

O razstavi:

Dialog med vizualno umetnico Vesno Bukovec in Janezom Zalaznikom je kot povzetek vztrajnostnega momenta sodobne globalizirane družbe, ki se vrti na mestu in se poglablja v brezno neoliberalnega kapitalizma. Dialog dveh vizualnih umetnikov je dialog dveh generacij, ki se vsaka na svoj način ukvarjata z vlogo vizualne umetnosti v sodobni družbi.

Projekt je preplet risb in grafik Vesne Bukovec s fotografijami Janeza Zalaznika, ki so bile posnete na protivladnih protestih v zadnjih dveh letih, in izraža dva možna ustvarjalna pristopa, ki reflektirata družbeno stvarnost.

Razstava bo na ogled do 5. marca 2022.

*************************************

Pomembno obvestilo!

Obiskovalci morajo za vstop v salon izpolnjevati enega od PCT (prebolel, cepljen, testiran) in upoštevati vse druge ukrepe (nošnja mask v zaprtih prostorih, razkuževanje rok in vzdrževanje razdalje). Le tako lahko organizatorji zagotovimo varno okolje za vse.

Hvala za vaše razumevanje. Veselimo se vašega obiska.

Galerija slik