Dialog: FANTASTIKA – GEOMETRIJA ali Preteklost in Prihodnost v igri Realnosti

Razstava v Dvorcu Novo Celje do 2. oktobra

Vljudno vas vabimo na ogled razstave

DIALOG: FANTASTIKA – GEOMETRIJA ali Preteklost in Prihodnost v igri Realnosti v Dvorcu Novo Celje.

Razstava združuje dela šestih umetnikov:

FANTASTIKA: France Mihelič (slike, risbe in grafike), Iva Tratnik (slike) in Damijan Kracina (kipi, mobilije in fotografije)

GEOMETRIJA: Avgust Černigoj (objekti in reliefi), Roman Makše (instalacija in kipi) in Borut Popenko (slike)

Kustosinji razstave sta mag. Alenka Domjan in Milena Zlatar.

V pričujočem projektu razgrinjamo pogled na delo umetnikov in njihovo značilno osebno ikonografijo; na kontrastne napetosti pa tudi bližino, ki na čustveni in optični ravni odpirajo razmislek o delovanju razmerja do specifičnih umetniških organizmov, takih, ki nosijo narativni, simbolni nagovor večnega spreminjanja, in tistih, grajenih na minimalizmu, geometriji in racionalnih vzorcih. Oba pola se drug ob drugem utelešata v dialogu in se v generacijskem razkoraku v prostoru baročnega dvorca Novo Celje, ki že sam v sebi nosi svoje zgodbe skozi čas, dotikata in prepletata v osrednji dvorani dvorca.

Zahvaljujemo se Kobilarni Lipica – Galeriji Avgusta Černigoja in Goriškemu muzeju – Grad Kromberk, Pokrajinskemu muzeju Ptuj – Ormož, Loškemu muzeju Škofja Loka in MMC Kibla, da so nam prijazno nudili strokovno pomoč in posodili umetniška dela za postavitev razstave.

Razstava bo na ogled do 2. oktobra 2022.

Dvorec je odprt vsak petek, soboto in nedeljo med 17.00 in 20.00. Ogled je možen tudi med tednom ob predhodni najavi na tel. št. 041 338 519.

Razstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Občina Žalec.


Galerija slik