Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini

Start izpred Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije

Tradicionalna kolesarska prireditev po priljubljeni kolesarski poti št. 01 bo v nedeljo, 19. junija 2022. Start bo ob 8. ur pred Ekomuzejem hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. (v Žalcu, Cesta Žalskega tabora 2), cilj pa pri Fontani piv Zeleno zlato.

Pred kolesarji bo približno 50 km dolga pot, ki vodi od Žalca preko Vrbja, Prebolda, Kaplje vasi, Grajske vasi, Tabora, Vranskega, Podvrha mimo Žovneškega jezera, Braslovč, Polzele, Zgornjih Grušovelj in Gotovelj nazaj v Žalec. Predviden čas vožnje glavne skupine je 2,5 ure.

Na poti se bomo ustavili na štirih postojankah, kjer bodo udeležencem na voljo brezalkoholni napitki in okrepčila.

1. postojanka pri Osnovni šoli - Prebold

2. postojanka pri Domu krajanov  - Tabor

3. postojanka pri trgovini Jager - Vransko

4. postojanka - v drevoredu pri Žovneku - Braslovče

V startnino 12 € je všteto spominsko darilo, okrepčila in malica na cilju. Tam pa bo potekalo tudi nagradno žrebanje - 10ih vrčkov za Fontano piv Zeleno zlato. 

Prireditev je namenjena kolesarjem, ki so sposobni v štirih do petih urah prevoziti progo. Otroci, mlajši od 15. let, morajo voziti v spremstvu staršev ali trenerja. Za otroke do 15 let je uporaba varnostne čelade obvezna, za ostale jo priporočamo.

Prireditev se odvija ob normalnem prometu ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Prireditev organizira Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z občinami Spodnje Savinjske doline.

Galerija slik