Proslava Občine Žalec ob dnevu državnosti

s koncertom Vite Mavrič

Vabljeni na osrednjo proslavo Občine Žalec ob dnevu državnosti, ki bo v četrtek, 23. junija 2022, ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Slavnostni govornik bo dr. Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kulturni program pa bo obogatila šansonjerka Vita Mavrič s spremljevalno glasbeno zasedbo.

Prireditev bo povezovala Nastija Močnik. Sceno bo oblikovala Breda Bračko.

Svečani dogodek bo pol ure pred proslavo napovedala Godba Liboje.

Vstop je prost, zato vljudno vabljeni.

**************************************************

Vita Mavrič je dama, ki je z avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom v več kot tridesetih letih kariere močno zaznamovala naše kulturno okolje. Med slovenskim občinstvom je obudila zanimanje za šanson, slovensko uglasbeno poezijo, povzdignila raven besede in glasbe ter razvila prepoznavni blagovni znamki mednarodnega festivala šansonov "La vie en rose" in "Café Teater", ki ga je kot umetniška vodja vodila dvajset let.

Je ena najvidnejših in najpomembnejših slovenskih šansonjerk. Njene pesmi so zgodbe slehernika, njen glas, interpretacija in dramska igra pa nas popeljejo na sprehod v nek drug čas, v neke druge kraje ali pa nas pustijo tukaj in zdaj, razmišljujoče o stiskah sodobnega človeka.

Galerija slik