Projekcija filma "2017"

Film o zlatih slovenskih košarkarjih
Ne zamudite edinstvene priložnosti v Žalcu in si oglejte dokumentarni film o zlatih slovenskih košarkarjih, ki bo predvajan po podelitvi priznanj najboljšim žalskim športnikom za preteklo leto v parku pri Fonatni piv Zeleno zlato. Projekcija se bo začela predvidoma ob 20.15.

Vstop je prost.

V dokumentarnem filmu 2017 spremljam našo košarkarsko reprezentanco od prvih pripravljalnih tekem do legendarne zmage in dviga pokala prvakov na evropskem prvenstvu v košarki v Istanbulu.
V filmu 2017 je priznani slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović gledalce popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vztrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino. O dogodku, ki je leta 2017 združil vso Slovenijo, pripovedujejo vseh 12 igralcev, selektor, trenerski štab, vodstvo reprezentance. Zgodbo so povzeli tako, kot so jo doživljali sami, zato se ponekod povsem razlikuje od tiste, ki jo poznajo navijači. Velikokrat pa namesto besed spregovorijo čustva, ki so se prebudila v pripovedovalcih. 2017 ni le film o športu, ampak tudi zgodba o moštvu, kolektivnem duhu in moči skupnosti, ki je v času vedno večjega individualizma vedno pomembnejša.
Vir: siol.net, foto. V. Ponikvar

Galerija slik