Daruj, razveseljuj

za stanovalce Doma Nine Pokorn Grmovje

Namen projekta je povezovanje totalne institucije z zunanjim okoljem in destigmatizacija uporabnikov ustanove.

Potek projekta

Glede na opravljeno oceno stanja, smo se odločile, da za stanovalce SVZ Dom Nine Pokorn – Grmovje organiziramo dogodek, namenjen druženju, povezovanju, ustvarjanju in spoznavanju ter popestritvi decembrskega časa.

Na dogodku bomo s stanovalci pakirali suhe sestavine za pripravo brownijev in muffinov, ki jih bodo lahko uporabili kadarkoli kasneje, ko si tega zaželijo. Skupaj bomo ustvarili Grmovsko božično drevo iz odtisov dlani vseh prisotnih in izdelovali božične okraske. Ob kavi, čaju ter prigrizkih si bomo ogledali imitacijo Helene Blagne ter razdelili praktična darila iz donacij, ki bodo namenjena vsaki enoti centralne stavbe doma.

Material, potreben za izvedbo dogodka bomo zbirale s pomočjo donacij javnosti, pri izvedbi dogodka pa nam bodo pomagali povabljeni prostovoljci.

Dogodek bo potekal 15. 12. 2022 ob 16h (trajanje cca. 1 uro) v Domu Nine Pokorn – Grmovje. Za sodelovanje v projektu je potrebno rešiti prijavni obrazec ter počakati na potrditev prijave s strani organizatork projekta. Obrazec bomo delile na spletnih omrežjih ter na letakih, ki bodo vsebovali QR kodo, ki bo posameznike preusmerila na povezavo z obrazcem. Lahko pa nam tudi pišejo na mail (darujrazvseljuj@gmail.com), me pa jim bomo posredovale link do prijavnega obrazca ali pa izpolnile prijavo namesto njih. Material in ostale donacije bomo zbirale do 9. 12. 2022 na različnih zbirnih mestih, med drugim tudi v Mladinskem centru Žalec (desno pri vhodu v hotel Žalec ali v kavarni) in na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

V sklopu projekta bomo naredile tudi kratek video z dogodka, v katerem bodo lahko donatorji videli kako je dogodek potekal, hkrati pa bodo od stanovalcev ali zaposlenih dobili odgovore na vprašanja javnosti v povezavi z življenjem v socialnovarstvenem zavodu.

Dodiplomske študentke Socialne pedagogike: Katja, Deja, Laura, Nives, Nina in Katja


Galerija slik