Dan odprtih vrat ob slovenskem kulturnem prazniku

ogled zbirk ekomuzeja in Savinove hiše

V sredo, 8. feburarja 2023, vas med 10. in 13. uro prijazno vabimo k ogledu muzejskih zbirk Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije ter Savinove hiše

Ekomuzej vam predstavi zanimivo muzejska izkušnja, ki vas obogati z vedenjem o hmelju in hmeljarstvu ter pivovarstvu.v Spodnji Savinjski dolini. Nahaja se v obnovljeni sušilnici hmelja, kjer je v štirih nadstropjih predstavljena celotna zbirka.

Savinova hiša - rojstna hiša generala in skladatelja Friderika Širce - Rista Savina. K ogledu vabijo spominska soba skladatelja, salon Jelice Žuža ter Galerija Savinjskih likovnikov. V pritličju pa si lahko ogledate še akturalno razstavo Petra Koštruna V krogu.

V sklopu turneje ob kulturnem prazniku po Spodnji Savinjski dolini, ki jo organizira Študentski klub Žalec, boste lahko na praznični dan prisluhnili nastopu

vokalnega Kvarteta Štangarji (v sestavi Martin Mutec, Matic Omladič, Rok Teržan, Klemen Kodrun) ob 12.00 v Savinovi hiši ter ob 12.30 v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu.

Vstop je prost, prijazno vabljeni!

Galerija slik