Žarek upanja

Razstava Volodimira in Ines Tizun, na ogled do 26. marca

Vabljeni na ogled razstave likovnih del Volodimira in Ines Tyzun - ukrajinsko-slovenskih slikarjev. Razstava bo v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec na ogled do 26. marca 2023

Volodymyr Tyzun je član Zveze umetnikov Krima, Zveze umetnikov Ukrajine, mojster ljudske umetnosti, marinist, krajinar in zagovornik realizma v umetnosti. Rodil se je v ukrajinski regiji Vinnitsa, vendar je večino svojega življenja preživel na Krimu ob obali Črnega morja. Dogodki na Krimu leta 2014 so popolnoma spremenili življenje umetnika, ko je pri 60-ih letih odšel živet v Slovenijo. Tako je prvič videl Jadransko morje, njegovo turkizno čisto vodo in čudovite obale, kar mu daje navdih za ustvarjanje.

Iness Tyzun je ljubezen do umetnosti podedovala od očeta Volodymyra in skupaj z njim pri 21-ih prišla v Slovenijo. Diplomirala na Visoki strokovni šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Pri ustvarjanju pa išče navdih v delih starih mojstrov, ki si jih je ogledala v številnih galerijah po Evropi.

Likovna dela avtorjev bo predstavil umetnostni zgodovinar Matija Plevnik. V kulturnem programu pa bodo nastopili učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec.  

Razstava bo na ogled do 26. marca 2023, med tednom od 8. do 15. ure ter v času prireditev. Vstop je prost.

Avtor fotografij z odprtja razstave je Tone Tavčer. 

Galerija slik