Insomnia

Razstava slikarja Staša Kleindiensta, na ogled do 29. aprila

Staš Kleindienst (1979) je leta 2007 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, leta 2009 pa tam tudi magistriral. Njegovo slikarstvo zaznamujejo specifične zgodbe, vezana na ruralno okolje in izjemna tehnična izpiljenost ter slikarska virtuoznost, ki pa mu ni samoumevna, ampak jo teoretsko premišljevanje, oplojeno z globokim razumevanjem likovne tradicije, nenehno prevprašuje in izpopolnjuje. Vendar Staš Kleindienst ni samo slikar, je tudi pronicljiv opazovalec družbe, njenih zablod in skrb vzbujajoče poti, ki jo ubira, kar pa kljub vsemu slika s humorjem in optimizmom (iz pogovora z Majo Kač , 5. 6. 2022, MMC RTV SLO)

Njegova dela so nepogrešljiva na pomembnih skupinskih razstavah in vključena v več zasebnih in javnih zbirk. Leta 2018 je kuriral razstavo študentov z naslovom 12 razlogov za slikanje v galeriji ŠKUC. Leta 2019 mu je Univerza v Ljubljani podelila Priznanje pomembnih umetniških del. Je dobitnik nagrade OHO. Živi in dela v Vipavi.

Odprtje razstave je bilo v četrtek, 9. marca 2023, ob 19. uri v Savinovem likovnem salonu v Žalcu. Odprta bo do 29. aprila 2023.

Fotografije z odprtja razstave: Tone Tavčer

Galerija slik