Slikarke pomagajo Roku

vabilo k humanitarni akciji

Spoštovani,

od letošnjega februarja organiziramo humanitarno akcijo zbiranja finančnih sredstev za nakup prilagojenega vozila in terapije za Roka Seidla iz Pongraca. Rok Seidl iz Pongraca je star 23 let. Pri 17-ih letih starosti se je huje poškodoval in je že 6-to leto na invalidskem vozičku. Prilagojeno vozilo, ki ga je Rok uporabljal do sedaj, je dotrajano, zato upa, da si bo lahko zagotovil novega s pomočjo donacij posameznikov in podjetij.

Od 9. februarja do 28. julija smo zbrali 87.131,91 evra. Potek akcije spremlja 4-članska Komisija za pomoč Roku pri RKS – Območnem združenju Žalec. Rok se trenutno dogovarja za nakup vozila s prilagoditvami, preostala sredstva bodo za njegove fizioterapije, ki ugodno vplivajo na njegovo zdravljenje.

Za donacijo svojih slik so se odločile tudi slikarke KUD Polzela in KUD Svoboda Griže. V zameno za finančna sredstva, namenjena terapijam za Roka, ponujajo svoje umetnine.

Prosimo vas, da do 30. septembra, ko zaključujemo akcijo, na elektronski naslov: zalec.ozrk@ozrks.si pošljete ponudbo v zameno za izbrano sliko. V začetku oktobra bomo s tistim, ki bo za posamezno umetnino ponudil največ, sklenili pogodbo o donaciji in vašo ponudbo objavili v medijih. Originalne slike so v RKS – OZ Žalec

Hvala v Rokovem imenu!

Matjaž Črešnovar, sekretar RKS – OZ Žalec

Galerija slik