Fanny Haussmann in Vpogled

podelitev pesniške nagrade in predstavitev pesniške revije

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je že šesto leto zapored razpisal pesniško nagrado Fanny Haussmann, imenovano po prvi slovenski pesnici.

Odziv na razpis za pesniško nagrado je bil tudi letos zelo dober, saj je prispelo 41 ciklusov pesmi s poljubno tematiko od 38 avtorjev. Sodelujoči avtorji prihajajo iz vse Slovenije, nekaj prispevkov je prišlo celo od v tujini živečih slovenskih pesnikov, kar pomeni, da je glas o pesniški nagradi prešel državne meje.

Strokovno komisijo so sestavljali slovenistki Lidija Koceli in Marija Končina, pesnik in literarni kritik dr. Zoran Pevec ter lanski prejemnik pesniške nagrade Franci Novak. Žirija je za pesniško nagrado Fanny Haussmann nominirala tri avtorice in dva avtorja: Roberta Simoniška, Meto Kušar, Ano Kumperger, Tatjano Pregl Kobe in Toma Vebra. Nagrajenko oziroma nagrajenca bodo razglasili na podelitvi v Dvorcu Novo Celje v torek, 19. septembra 2023, ob 19. uri. Nagrado, ki znaša 1.000 EUR, podeljuje Občina Žalec.

Letošnja slavnostna govornica na podelitvi bo pesnica in prvakinja SNG Drama Ljubljana Saša Pavček, večer pa bo dopolnil tudi glasbenik in filozof Boštjan Narat.

Na dogodku bo ZKŠT Žalec predstavil tudi novo, 25. številko revije za književnost in kulturo VPOGLED.

Vstopnine ni

Galerija slik