Najlepše melodije Dalmacije

tradicionalni koncert

Koncert Najlepše melodije Dalmacije tradicionalno že več kot 30 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla, njena potomka.

Letos so v goste povabili odlične glasbenike: klapo Subrenum, ki izhajajo iz predmestja Dubrovnika oz. naselja Mlini. Ime so dobili po starem imenu področja Župe dubrovačke »sub brenum«. Njihovo predano delo, ki odseva v sozvočju zvoka in dalmatinskega melosa, izostrenem za interpretacijo najzahtevnejših oblik dalmatinske pesmi, jim je v 25 letih delovanja prineslo številne nagrade in priznanja in jih dokončno uvrstilo med najelitnejšo klapsko družino. Gostovali so skoraj po vsej Evropi in združenih državah Amerike, izdali nekaj plošč oz. zgoščenk, bili absolutni zmagovalec festivala mandolin in kitare v Makarski in Omišu. Klapa je pri nas že gostovala, in sicer leta 2016 na Vranskem, ter 2018 v Žalcu, kjer jim je velik aplavz namenilo preko 1000 navdušenih poslušalcev, ki so nam sporočali, da bi si omenjeno klapo še želeli slišati, sami pa so tudi dodali, da je njihov repertoar tako bogat, da vsega še niso pokazali. Letos prihajajo k nam na izrecno željo Turistične zveze Dubrovačko Neretvanske županije ki nam tokrat spet pomaga pri organizaciji.

Adrijana Kamnik, je nepogrešljiv del Ojla ekipe, ki nas velikokrat razveseljuje na njihovih skupnih poteh. Dekle s čudovitim glasom, ki nas je lani spomladi puščala odprtih ust, ko smo jo spremljali v oddaji Znan obraz ima svoj glas in sigurno bo tako tudi na koncertu Najlepših melodij. Njen talent je prepoznan s strani številnih priznanih glasbenikov, medijskih hiš in seveda oboževalcev.

Kot gostje bodo z nami tudi JUHU glasbeni mix, skupina profesionalnih glasbenikov, raznoraznih glasbenih žanrov, ki nam bo tokrat pričarala glasbeno kuliso morja in sonca.

V TA Ojla imajo zagotovo pripravljeno še kakšno presenečenje za obiskovalce, saj prihajajo k nam gosti iz področja, kjer v tem času nabirajo najbolj sladke mandarine.

Dom II. slovenskega tabora Žalec, v nedeljo, 26. novembra 2023, ob 15. in 18. uri. 

Vstopnice: 22,00 € so na prodaj v TIC-u Žalec ob 15.00 in 18.00

Nakup vstopnic je možen tudi v TA Ojla. 

Galerija slik