Dnevnik Ane Frank

19. in 20. februarja | za gledališki abonma in izven

Vabimo vas na tretjo predstavo gledališkega abonmaja Dnevnik Ane Frank v izvedbi Mini teatra in Judovskega kulturnega centra Ljubljana.

  • Gledališki abonma PONEDELJEK: ponedeljek, 19. febraurja 2024 ob 19.30
  • Gledališki abonma TOREK: torek, 20. febraurja 2024 ob 19.30

Predstava traja 100 minut.

Vstopnina za izven: 18,00 EUR

Vstopnice lahko kupite v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25), po spletu (ponedeljek), (torek) ali uro pred dogodkom na blagajni dvorane.

Avtorica: Anne Frank
Režija: Vinko Möderndorfer
Igrajo: Gaja Filač, Saša Pavlin Stošić, Medea Novak, Tadej Pišek, Barbara Vidovič, Aleš Kranjec, Timotej Novaković

Dnevnik Ane Frank je eno najpomembnejših besedil dvajsetega stoletja. In to ne samo zaradi kalvarije, ki jih je preživel judovski narod, ki jih je doživela in ne preživela družina Anne Frank. Dnevnik je tudi literarno pomembno delo. In deklica Anna je izjemno nadarjena opazovalka življenja in človeških značajev. V njenem pisanju čutimo velik pisateljski talent. Anna se je zelo zgodaj zavezala pisanju. To je bila njena želja, njena ambicija, njeno veselje, njena nadarjenost, ki jo je čutila kot svoje osebno poslanstvo. Ob prebiranju dnevnika se nehote sprašujemo tudi o tem, koliko talentov, koliko mozartov, beethovnov, michelangelov … koliko izjemnih pisateljev, slikarjev, lahko pokonča genocidna politika. Pa ne samo talentov, koliko življenj, in vsako življenje je vesolje, je izginilo zaradi nespametnega sovraštva, ki ga je generirala prav politika. Ne samo včasih. Tudi danes.

Galerija slik