Skoči na glavo Skoči na vsebino Skoči na nogo

V ŽALCU
VEDNO DOGAJA

Fontana piv Zalec
Klasični Artač!
Nedelja, 6. oktober 2024
19:30
Dom II. slovenskega tabora Žalec
od 26,90 EUR

Z violončelom in humorjem med glasbene klasike

Vabljeni na klasično glasbeno poslastico, ki bo v nedeljo, 6. oktobra 2024, ob 19.30 v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Tilen Artač, velemojster imitacije, sicer pa akademsko izobražen glasbenik, bo tokrat moči združil s Slovenskim mladinskim orkestrom.

V sklopu turneje Klasični Artač stopa na področje, ki še ni utrpelo njegove intervencije – pred orkester. Z violončelom in dirigentsko palico bo občinstvo povabil na sprehod skozi zimzeleni repertoar večnih klasikov. Na repertoarju ob komičnem popotovanju v glasbenem naboru pričakujte klasike, kot so večni hit novoletnih koncertov Radetzky March, Mala nočna glasba, Nessun dorma in številne druge.

Orkester bo vodila dirigentka in ustanoviteljica Živa Ploj Peršuh, ki je izpostavila, da je glavni namen pripraviti sproščeno in povezovalno koncertno izkušnjo. 

Prvih 100 vstopnic po 26,90 EUR je na voljo v TIC-u Žalec, na spletu ali na blagajni dvorane uro pred dogodkom. Redna cena znaša 28,90 EUR.

Org.: Kulturno društvo BSA

 

Tilen Artač pravi:

Zelo se veselim nastopov s Slovenskim mladinskim orkestrom. V klasični glasbi sem doma, saj se ji posvečam že od same rane mladosti. Seveda pa pričakujem razumevanje in podporo s strani orkestra. Upam, da me mladi, talentirani glasbeniki kot dirigenta ne bodo po par vajah odnesli z odra. Zavedam se, da ne bom ravno Riccardo Muti, bom pač Riccardo Malmuti.