Usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov

za destinacijo Spodnja Savinjska dolina

POVABILO K PRIJAVI

na strokovno usposabljanje lokalnih turističnih vodnikov za turistično destinacijo Spodnja Savinjska dolina

Na osnovi Odloka o turističnem vodenju na turističnem območju Spodnje Savinjske doline, katerega koordinira ZKŠT Žalec, usposabljanje pa organizira Razvojna agencija Savinja, bo med januarjem in marcem 2024 organizirano strokovno usposabljanje in izpit obstoječih ter novih lokalnih turističnih vodnikov v Spodnji Savinjski dolini. 

Trenutno v okviru LAS SSD poteka projekt »Hmeljko pripoveduje zgodbo o hmelju in pivu«. Ta je finančno podprt s sredstvi EKSRP. Več o projektu »HiP zgodba«.  V sklopu projekta za vas načrtujemo poglobljeno strokovno usposabljanje in izpit novih destinacijskih lokalnih turističnih vodnikov.

ZAKAJ  SE PRIJAVITI NA USPOSABLJANJE ZA DESTINACIJSKEGA LOKALNEGA VODNIKA?

  • ker je to odlična priložnost v novo nastali destinaciji Doline zelenega zlata. Namreč, destinacija Spodnja Savinjska dolina ponuja mnogo naravnih in zgodovinskih znamenitosti, turističnih ponudnikov s turističnimi produkti in storitvami, ki jih želimo čimbolj doživeto predstaviti s pomočjo vas- destinacijskih vodnikov - domačim in tujim obiskovalcem.
  • ker bo to kvalitetno investiran čas, še posebej če imate radi Spodnjo Savinjsko dolino, turizem, naravo, kulturo, ste komunikativni in uživate v interakciji z ljudmi, radi nastopate, govorite dodaten tuj jezik, iščete nova znanja in vam je mar za celosten razvoj vaših domačih krajev.

HVALA, ZA VAŠ DOPRINOS RAZVOJU IN DODANI VREDNOSTI TURIZMA DESTINACIJE SPODNJE SAVINJSKE DOLINE.

KDAJ ZAČNEMO?

Start usposabljanj: 9. 1. 2024 do 30. 3. 2024, lokalni destinacijski vodnik  Spodnje Savinjske dolina. Časovno bodo usposabljanja potekala v popoldanskih urah med tednom in sobote dopoldan.

KAJ VSEBUJE PROGRAM LTV, JANUAR - MAREC 2024?

  • izvedbo izobraževanja v obsegu 44 ur

(5 x 4 ure teoretičnega dela, 2 x 10 ur ekskurzija na terenu);

  • zaključek in podelitev certifikatov.

VREDNOST?

Odlične vsebine usposabljanja, ki bodo za prijavljene kandidate BREZPLAČNE

(LAS SSD projekt HiP zgodba, sofinanciran s sredstvi EKSRP).

PRIJAVA?

Svoj interes za vodenje po destinaciji Spodnja Savinjske dolina izkažite z oddajo PRIJAVE najkasneje do 22. 12. 2023 (prijavnica in kontakt usposabljanju priložena).

POGOJI ZA PRIJAVO:

  • najmanj srednješolska izobrazba (V. stopnja);
  • aktivno znanje vsaj enega tujega jezika  EU na ravni končane srednješolske izobrazbe;
  • zaradi kakovostne izvedbe praktičnega dela lahko na izobraževanje sprejmemo predvidoma 16 udeležencev, (teoretični del lahko obiskuje več slušateljev (zelo priporočljivo za osvežitev vsebin že obstoječih  LTV).

PRIJAVA: Obstoječe in potencialne lokalne turistične vodnike, ki bi se želeli udeležiti brezplačnega usposabljanja, vabimo, da  informativno prijavo posredujete destinacijski koordinatorki Jolandi Ivanuša (dosegljiva tudi za dodatne informacije o programu):

po e-pošti: jolanda.ivanusa@zkst-zalec.si ali se oglasite za odddajo prijavnice osebno v delovnem času TIC-a v Žalcu.  Rok za prijave je 22. 12. 2023Priloga: PRIJAVNICA

Prijavnica je priložena in dosegljiva na spletni strani projekta »HiP zgodba«Program sledi po zbranih prijavah,  na el. pošto prijavljenih kandidatov.

Kandidati bodo po uspešno zaključenem usposabljanju in opravljenem izpitu prejeli certifikat ter izkaznico turističnega vodnika za destinacijo Spodnja Savinjska dolina. S tem se bodo vpisali v register turističnih vodnikov turističnega območja Spodnje Savinjske doline, ki ga vodi  ZKŠT Žalec.


Galerija slik