Skoči na glavo Skoči na vsebino Skoči na nogo

UTRIP
SAVINJSKE DOLINE

Dom Zalec

Časopis Utrip Savinjske doline

Utrip Savinjske doline izide 11 x v letu, vsak mesec razen v juliju. Je mesečnik, ki izide praviloma zadnjo sredo v mesecu. Včasih pride do spremembe zaradi praznikov ali drugih predvidljivih dejavnikov, zato preverite datume izida v letnem načrtu ali na uredništvu.

 

Časopis odkupujejo za svoja gospodinjstva občine Žalec, Prebold in Tabor.

 

Naslov uredništva:

Šlandrov trg 25, 3310 Žalec (v Savinovi hiši)

 

Kontakti uredništva:

E-mail: utrip@zkst-zalec.si

Telefon: 03 712 12 80 

Postanite naročnik

 ... in bodite na tekočem z dogajanjem v Spodnji Savinjski dolini!

Naročilnica

Želim postati naročnik časopisa Utrip Savinjske doline naprej za obdobje enega leta. Strinjam se s plačilom letne naročnine (11 številk – v mesecu juliju časopis ne izide) po položnici v enkratnem znesku 17,71 € s 5 % DDV za celo leto oziroma v sorazmernem deležu glede na število izvodov do konca tekočega leta.

* Polja označena z zvezdico so obvezna. Izdajatelj ZKŠT Žalec bo s podatki ravnal v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Naročnina se brez pisne odpovedi avtomatsko podaljša.

Navodila za objave v časopisu Utrip Savinjske doline

Želite objaviti ZAHVALO ali V SPOMIN?

Zahvale (besedilo s sliko) za Utrip Savinjske doline sprejemamo do 10 dni pred izidom časopisa oz. do ZAPOLNITVE STRANI na utrip@zkst-zalec.si, osebno na uredništvu in po telefonu 03 712 12 80.

 

Želite izraziti svoje mnenje v rubriki PISMA BRALCEV?

Besedila za rubriko Pisma bralcev ne smejo presegati 1500 znakov brez presledkov. V primeru, da prispejo v uredništvo daljša besedila, si uredništvo pridržuje pravico do skrajšanja po lastni presoji. Če se pošiljatelj ne strinja s skrajšanjem, potem objava ni mogoča. Besedila morajo biti podpisana z imenom in priimkom ter opremljena z naslovom in s telefonsko številko, na kateri je mogoče preveriti avtorstvo besedila. Besedil, ki so žaljiva in so kakorkoli v neskladju z veljavno zakonodajo, ne bomo objavili.

 

Želite objaviti MALI OGLAS?

Objava fotografij v malih oglasih ni mogoča in lahko vsebuje največ 20 besed. Če želite objaviti vaš mali oglas, potrebujemo besedilo in vaš kontakt. Pišite nam na utrip@zkst-zalec.si. Več informacij tudi na telefonski številki 03 712 12 80.

Z oglaševanjem v Utripu Savinjske doline do večje prodaje!

Utrip Savinjske doline išče radovedne novinarje: širimo ekipo in ponujamo kreativno delo.

Zaradi povečane potrebe po novinarjih imamo priložnost za vas. Iščete nove izzive? Zanimive zgodbe, znani sogovorniki, udarni naslovi in drugačne vsebine. Želja po raziskovanju in iskanju novih tem. Vam to zveni domače? Če vas ob branju člankov, intervjujev, knjig srbijo prsti in bi radi tipkali zanimive članke, potem ste vi tisti, ki ga potrebujemo za udarne in kreativne vsebine. Prijave pošljite na utrip@zkst-zalec.si. Prijavi dodajte kratek življenjepis, dosedanje izkušnje in teme, ki vas najbolj pritegnejo.
Vsakemu človeku je usojeno, da bo našel zaklad. A le tisti, ki posluša svoje srce, bo zaklad tudi v resnici našel. (Paolo Coelho)

Pravilnik o izdajanju lokalnega časopisa Utrip Savinjske doline

Pravilnik velja od 5. 2. 2024 dalje.

 

V priponki:

  • Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izdajanju lokalnega časopisa Utrip Savinjske doline
  • Pravilnik o izdajanju lokalne

Pravila volilne kampanje mesečnika Utrip Savinjske doline za volitve v evropski parlament 2024 in za posvetovalne referendume

V skladu z zakonom o medijih, zakonom o volilni kampanji in programsko zasnovo mesečnika Utrip Savinjske doline je uredništvo Utripa Savinjske doline sprejelo pravila volilne kampanje Utripa Savinjske doline v času volilne kampanje za volitve poslancev Republike Slovenije v Evropski parlament in za posvetovalne referendume - Evtanazija, Preferenčni glas in Konoplja, ki bodo 9. junija 2024 (začetek uradne volilne kampanje je v skladu z rokovnikom Državne volilne komisije 9. maj 2024).

Pravila so v celoti objavljena na spletni strani izdajatelja www.zkst-zalec.si pod zavihkom Utrip in v časopisu UTRIP Savinjske doline, ki je izšel v sredo, 24. aprila 2024.

Mesečnik Utrip Savinjske doline bo o dogodkih in aktivnostih, povezanih z volitvami, delovanjem političnih strank in gibanj, ki so z njimi povezani direktno ali posredno, poročal v skladu s profesionalnimi novinarskimi merili, normami nepristranskega in enakopravnega novinarskega poročanja. Uredništvo bo v skladu s pristojnostmi in zakonodajo o vsebini, dolžini in načinu predstavljanja odločalo samostojno. Samostojno bo odločalo o objavah z volilno tematiko in zavrnilo pisma bralcev, popravke in druge objave vsem, ki jih bodo poskušali izkoristiti za prikrito volilno kampanjo.

Politične stranke, gibanja in drugi zainteresirani za oglaševanje vsebin, ki so povezane z volilno kampanjo in volitvami, lahko naročijo in plačajo oglasne objave, pri katerih bo naveden naročnik, ki odgovarja za točnost in resničnost navedb v oglasu.

Za volilne oglase velja redni cenik Utripa Savinjske doline, ki je na voljo na sedežu uredništva v Žalcu, na Šlandrovem trgu 25, in na spletni strani ZKŠT Žalec (www.zkst-zalec.si pod zavihkom Utrip). Prav tako veljajo za volilne oglase enaki terminski plani naročanja in oddajanja gradiv kot za redne oglase in so objavljeni na isti spletni strani. Plačila za volilne oglase v času trajanja volilne kampanje morajo biti izvedena po predračunu pred izdajo številke časopisa, v kateri so objavljeni. Volilni oglasi na naslovnici in zadnji strani časopisa niso mogoči, o razvrščanju na notranjih straneh pa odloča uredništvo. Pravila so objavljena tudi na spletni strani www.zkst-zalec.si, informacije in naročila na: 03 712 12 80, utrip@zkst-zalec.si.                                              

Lucija Grobler, odgovorna urednica       

Žalec, 24. april 2024

Arhiv časopisa Utrip