Razstave v Dvorcu Novo Celje

26. maj - 23. september 2017

Naslov: PROSTOR, TELO IN MEDIJ V PREHAJANJU. EPILOG

Avtorji: Sodelovalo bo več kot petdeset avtorjev

Kustosi: Matjaž Brulc, mag. Alenka Domjan, Katarina Kukovič, Lara Plavčak, dr. Mojca Puncer, Milena Zlatar in diplomanti podiplomskega študija umetnostne zgodovine Univerze Maribor pod mentorstvom dr. Mojce Puncer.

V sodelovanju z Univerzo Maribor, Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana, Muzejem krščanstva na Slovenskem, Moderno galerijo Ljubljana, Galerijo sodobne umetnosti Celje, Umetnostno galerijo Maribor in Koroško galerijo likovnih umetnosti Slovenj Gradec.

Razstava bo vsebovala vse zgodbe štiriletnega projekta Prostor, Telo in Medij v prehajanju, ki so se odvijale v Savinovem likovnem salonu (od leta 2014 dalje) in Dvorcu Novo Celje. Slednje so, skozi različne medije in koncepte, spodbujale razmisleke o Prostoru in Telesu, o dotikih in razhajanjih, ki so nastajali v posameznih umetniških praksah v dialogu dveh ali treh umetnikov.b EPILOG bo tako zaključek štiriletnega projekta, v katerega bodo vključeni že sodelujoči avtorji in tudi drugi, ki s svojo estetsko in ustvarjalno strategijo razširjajo obravnavano vsebinsko polje – skozi izkušnjo klasične umetnosti k naravi sodobne umetniške produkcije in novim medijem.

Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo RS.

Galerija slik