Paloma

komedija, 11. in 12. marca | za gledališki abonma in izven

Vabimo vas na četrto predstavo gledališkega abonmaja, komedijo Paloma v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča, AGRFT indruštva KUD Krik.

  • Gledališki abonma PONEDELJEK: ponedeljek, 11. marca 2024, ob 19.30
  • Gledališki abonma TOREK: torek, 12. marca 2024, ob 19.30

Predstava traja 100 minut in nima odmora.

Vstopnina za izven: 18,00 EUR

Vstopnice lahko kupite v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25), po spletu (ponedeljek), (torek) ali uro pred dogodkom na blagajni dvorane.

**************************************************

Avtorici: Brina Klampfer in Kaja Blazinšek

Režija: Brina Klampfer

Igrajo: Dario Varga, Romana Šalehar, Iztok Drabik Jug, Tamara Avguštin, Stane Tomazin, Draga Potočnjak, Tadej Čaušević, Liam Hlede, Marijan Sajovic

Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes? Paloma je leta 2022 postala žlahtna predstava Dnevov komedije.

Galerija slik