Trio Pupe

Odlična komedija ponovno na slovenskih odrih!

Vabljeni na glasbeno komedijo Trio Pupe (Gledališče Koper), ki bo v nedeljo, 12. maja 2024, ob 20.00 v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Glasbena komedija Gašperja Tiča za tri igralce, zabavna v rimanih in narečno obarvanih dialogih, predvsem pa všečna s priredbami znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje, nadaljuje niz uprizoritev, s katerimi je po Sloveniji navduševala že pred nekaj leti, zdaj pa se zopet vrača na gledališke odre.

Vstopnice po 22 EUR so na voljo v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25, 03 710 04 34), na spletu ali eno uro pred dogodkom na blagajni dvorane.

**************************************************

Besedilo: Gašper Tič

Režija: Jaka Ivanc

Glasba in priredbe: Davor Herceg

Igrajo: Uroš Smolej, Daniel Dan Malalan, Rok Matek

Produkcija: Gledališče Koper

Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta (materi sta dve, sestri) druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si (četudi obstaja možnost, da je oče del premoženja zapustil tudi materama in številnim ljubicam) atraktivna in dominantna Primorka Donatella obeta največji delež ter z njim možnost za »osamosvojitev« in solistično kariero. Čakanje na oporoko med ne več prav mlade sestre vnese nemir, znova vzniknejo stare zamere in zdi se, da med seboj kar tekmujejo v »strupenosti« in v tem, katera bo drugo bolj prizadela; Donatella neusmiljeno in žaljivo strelja z vsemi topovi, simpatična in obilna Fiorella, ki jo z Donatello druži tudi skupna mati, ostaja ravnodušna in šaljiva, a je sposobna nasprotnico »zabiti« v trenutku, konservativna (in zato še vedno deviška) Korošica Marija pa se panično trudi miriti strasti … Vse, dokler vseh treh znova ne premaga sestrska ljubezen.

Galerija slik