Slavnostna seja in svečana otvoritev prenovljenega mestnega jedra

Ob prazniku Občine Žalec 2014

Z II. slovenskim taborom, ki se je zgodil 6. septembra 1868, se je pomen Žalca v slovenskem prostoru močno okrepil, saj je trg prevzel pomembno vlogo pri krepitvi narodove zavesti. Trg je leta 1964 prerasel v mesto, ki letos slavi svojo 50-letnico. Ob tej priložnostni smo se, 6. septembra 2014, zbrali v Domu II. slovenskega tabora Žalec na slavnostni seji Občinskega sveta.

Na seji so bila posameznikom, ki so na tak ali drugačen način delovali v dobrobit občine podeljena priznanja Občine Žalec. Značko Občine Žalec za leto 2014 so prejeli: Franja Centrih, Bogdan Ivanc, Aleksander Šarlah in Franc Šmarčan, plaketo Občine Žalec za leto 2014: Ervin Čas, Anica Grobelnik, Alfonz Lesjak, Magda Mesec in Albin Vasle, ter grb Občine Žalec za leto 2014: Javni zavod Žalske lekarne, Planinsko društvo Šempeter, Rdeči križ Slovenije - območno združenje Žalec, Jože Galič in Marija Masnec.

Prireditev je povezovala Saša Pukl, kulturni program pa so oblikovali: pihalni orkester Glasbene šole »Risto Savin« Žalec pod vodstvom dirigenta Janoša Rasiewicza, godalna zasedba profesorjev glasbene šole (Andraž Slakan in Sonja Alatič, Tanja Miklavc, Maja Keblič), pevka Biljana Ivaković, Cool Kid Risto Savin Jazzy Band (mentor Gregor Bezenšek) in tolkalna skupina pod vodstvom prof. Tonija Alatiča.

Program je potekal tudi na Šlandrovem trgu, kjer so se najprej, ob 80-letnici godbe Liboje, zvrstili nastopi mažoret in godb. Nastopile so Godba Liboje, Godba na pihala Poljčane, Godba Hramše, Pihalni orkester Prebold, Godba Zabukovica in Pihalni orkester Šentjur. Program se je nadaljeval s svečano otvoritvijo prenovljenega starega mestnega jedra, kjer je nastopila tolkalna zasedba SToP, temu pa je sledil še nastop otroških in odraslih folklornih skupin.

Galerija slik