Razpnimo jadra

Foto utrinki

PROGRAM 2018:

Sobota 12. maj ob 8.00 - POHOD NA KAL, Start pri IGRIŠE

Sobota 19. maj, ob 10.00 - 3,2,1, START,  Športni center Žalec

Sreda 23. maj, ob 17:00 - CICI OLIMPIJADA - MI SMO PRVI, ZA 1. RAZREDE OSNOVNIH ŠOL OBČINE ŽALEC - Športni center Žalec

Četrtek 24. maj, ob 17:00 - CICI OLIMPIJADA - ZA OTROKE V VRTCIH OBČINE ŽALEC - Športni center Žalec

Sobota, 2. junij - MAVRIČNI TEK - Petrovče

Nedelja, 17. junij ob 8.00 - KOLESARJENJE PO SPODNJE SAVINJSKI DOLINI - Ekomuzej

Sobota, 22. september, ob 10.00 - 3,2,1, CILJ - TEK PO ULICAH ŽALCA, ulice Žalca

V sklopu akcije bo v času med 12. majem in 22. septembrom 2018 potekalo preko 40 različnih aktivnosti in spremljevalnih prireditev. Udeleženci akcije bodo na vsaki prireditvi sodelovali v žrebanju za praktične nagrade.

Tudi tokrat prejmejo posebno nagrado na vsaki prireditvi otroci, ki bodo s seboj pripeljali vsaj enega izmed staršev, ki bo tudi aktivno sodeloval (povezujemo generacije).

Seveda, pa bo na vseh prireditvah poskrbljeno za brezalkoholno pijačo.

O sami akciji Razpnimo jadra

Športna akcija Razpnimo jadra je sestavljena iz več športnih prireditev, ki potekajo od maja do septembra v Športnem centru Žalec in na različnih športnih površinah v objemu prijetnega naravnega okolja v Občini Žalec.

Akcija je postala tradicionalna in v dvanajstih letih tudi mnogo obsežnejša, razpoznavnejša in vsako leto bolj množična z udeleženci iz domala vseh koncev Slovenije.

Na osnovi vsakoletnih izkušenj se je do danes izoblikovala v osem glavnih prireditev in več spremljevalnih prireditvenih dni, ki so prežeti s preko štiridesetimi športnimi aktivnostmi. Te so privlačne in zanimive za vse starostne kategorije.

K prepoznavnosti projekta so veliko pripomogli tudi promotorji športa iz doline »zelenega zlata«, košarkarja Beno in Samo Udrih, judoisti z Lucijo Polavder, Urško Žolnir in Rokijem Drakšičem, atletinja Martina Ratej, plavalka Nastja Govejšek ter mnogi drugi odlični športniki iz Občine Žalec.

Organizator je Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec (OE šport), ki skupaj s športnimi društvi Občine Žalec in drugimi ljubitelji športa pripravi pestro športno dogajanje.

Galerija slik