Prireditev ob prazniku Občine Žalec 2015

slavnostna seja in kulturni program

Ob prazniku občine Žalec 2015

Z II. slovenskim taborom, ki se je zgodil 6. septembra 1868, se je pomen Žalca v slovenskem prostoru močno okrepil, saj je trg prevzel pomembno vlogo pri krepitvi narodove zavesti. Ta dan je postal praznik Občine Žalec, in v ta namen smo v nedeljo, 6. septembra 2015, pripravili slavnostno sejo Občinskega sveta, hkrati pa proslavili energetsko prenovo Osnovne šole Petrovče, ki je bila tokrat tudi naša gostiteljica.

Na seji so bila posameznikom, ki so na tak ali drugačen način delovali v dobrobit občine podeljena priznanja Občine Žalec.

Značko Občine Žalec za leto 2015 so prejeli:

mesto Kruševac, podjetje SICO Žalec in podjetje UNIFOREST Dobriša vas.

Plaketo Občine Žalec za leto 2015 so prejeli:

Tajana Krajnc iz Studenc, Jože Stepišnik iz Drešinje vasi, Danica Vončina iz Griž, Društvo upokojencev Velika Pirešica - Galicija in  Društvo upokojencev Šempeter v Savinjski dolini. 

Grb Občine Žalec za leto 2015 so prejeli:

Matjaž Goršek iz petrovč, Viktorija Rehar iz Žalca, Prostovoljno gasilsko društvo Drešinja vas in Prostovoljno gasilsko društvo Dobriša vas Petrovče.

Častni občan Občine Žalec je postal g. Janez Meglič.

Prireditev je povezovala Saša Pukl, čudovit kulturni program pa je pripravila Osnovna šola Petrovče. Po končani slavnostni seji in kulturnem programu, nas je ob zabavni glasbi Navihanih muzikantov, dobri hrani in pijači pred šolo čakalo le še prijetno druženje.

Galerija slik