Ansambel VESELI DOLENJCI, Ansambel ZUPAN in gost Vokalna skupina EROS

3. koncert za narodno-zabavni abonma in izven, sezona 2015/2016
V četrtek, 14. 1. 2016, je bil v dvorani Doma II. slovenskega tabora v Žalcu, že 3. koncert narodno-zabavne glasbe. 

Ta večer so nam zagotovo popestrili fantje, katerih že ime pove, da fantje prihajajo iz dolenjskega konca, VESELI DOLENJCI. Njihov repertoar obsega  predvsem narodno - zabavno glasbo s štiriglasnim fantovskim petjem, izvajajo pa tudi moderno zabavno ter dalmatinsko glasbo. Z iskrenim odnosom do glasbe in poslušalcev, so celotno dvorano napolnili z energijo. 
Na odru se jim je pridružil Ansambel ZUPAN, ki ga sestavljajo sami odlični in nadvse prijazni glasbeniki, odlikuje pa jih dovršena odrska izvedba. Za nekatere priznane glasbenike, poznavalce in strokovnjake se je prav ansambel Zupan najbolj približal originalnemu »Avsenikovemu zvenu«, Robert Zupan pa naj bi bil, po mnenju mnogih, na harmoniki pravi naslednik Slavka Avsenika. Njihov repertoar zajema preko 150 narodno-zabavnih skladb, igrajo pa seveda še številne druge, tudi lastne.
Kot gostje večera, so se jim tokrat pridružili Vokalna skupina EROS, ki velik del ustvarjanja namenja a capella petju in ohranjanju slovenske narodne in umetne pesmi, velik poudarek dajejo tudi dalmatinski glasbi. 
Program je povezoval Andrej Hofer.

Galerija slik