Pesem upora

Osrednja občinska proslava ob dnevu upora proti okupatorju

Osrednja občinska proslava ob dnevu upora proti okupatorju je potekala 25. aprila 2014 v Domu II. slovenskega tabora V Žalcu. Predvidena slavnostna govornica, predsednica vlade mag. Alenka Bratušek se je za svojo odsotnost na proslavi zaradi kongresa svoje stranke, opravičila, njeno poslanico pa je prebrala povezovalka prireditve Saša Pukl.                                     

Na prireditvi so bila podeljena priznanja Združenja borcev za vrednote NOB Slovenije: srebrno plaketo ZZB NOB Slovenije je prejel Franc Hriberšek, zlati plaketi pa Viljem Petek in Stanko Zupanc. Priznanja je podelil slavnostni govornik in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB gospod Tit Turnšek.                                                                                        

Kulturni program na temo upora slovenskega in drugih evropskih narodov so oblikovali in s poezijo ter glasbo prepletali Mladinski pevski zbor I. OŠ Žalec, Oktet 9, FaVoZa, fantovska vokalna zasedba Gimnazije Celje - Center, jazz projekt in recitatorji Gimnazije Celje – Center. Sceno je zasnovala in izdelala Breda Bračko.

Mladostna energija nastopajočih je navdušila občinstvo in vse skupaj povezala v ljubezni do domovine, prijeten večer pa se je po proslavi nadaljeval še z druženjem v avli.


Galerija slik