Koncert Sofijinega abonmaja

Eva-Nina Kozmus, Karmen Pečar Koritnik, Mojca Zlobko Vajgl

Vabimo vas na 6. koncert Sofijinega koncertnega abonmaja, na katerem bodo nastopile: flavtistka Eva-Nina Kozmus, violončelistka Karmen Pečar Koritnik in harfistka Mojca Zlobko Vajgl

Koncert za abonente in izven bo v soboto, 13. aprila 2024, ob 20.00 v Cmereški Gorci 39 v Pristavi pri Mestinju. Za abonente in druge zainteresirane organiziramo brezplačni prevoz iz Žalca (18.30) in Celja. Rezervacije sprejemamo v TIC-u Žalec (Šlandrov trg 25, 03 710 04 34).

Cena vstopnice posameznega koncerta je 33 EUR.

Za dodatne informacije in nakup vstopnic se obrnite na: Zavod Akademija Sofia – Studio S, 070 513 663, akademijasofia@gmail.com, www.academysofia.com/sl

**********************************************

Trio uglednih in večkrat nagrajenih glasbenih umetnic različnih generacij odlikuje rahločutno muziciranje in izrazno izvajanje raznovrstnega repertoarja glasbe. Flavtistka Eva – Nina Kozmus, violončelistka Karmen Pečar Koritnik in harfistka Mojca Zlobko Vajgl predstavljajo komorne skladbe iz 19. in 20. stoletja. Velik del sporeda je je v znamenju zvočno barvitih skladb francoskih skladateljev Clauda Debussyja, Jacquesa Iberta in Mauricea Ravela, ki jih dopolnjujejo razpoloženjske miniature iz ruskega, češkega in avstrijskega glasbenega okolja Mihaila Glinke, Alfreda Oelschlegla in Nikolausa Moritza Mostlerja. Glasbenice so tri glasbene zgodbe združile v eno – v trio. Skupna jim je strast za odkrivanje novih razsežnosti in sporočil. Njihova radovednost je živa.

Eva-Nina Kozmus, ki sicer izhaja iz Žalca, je edina slovenska zmagovalka mednarodnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbenik, ki je dobila prvo nagrado leta. Le redko o imamo priložnost slišati na slovenskih odrih, saj živi v Lyonu in koncertira večinoma v tujini – v mnogih evropskih državah in Ameriki.

Galerija slik