Gas Brass

S foto utrinki

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Žalec in Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec bosta 21. marca 2015 v Žalcu organizirala 2. Festival »trubaških« skupin Gas Brass, združen z izborom skupine za tekmovanje na festivalu Guča 2015.

Po vsebini edini tak festival v Sloveniji je še obogatil niz žalskih festivalov, obiskovalcem bo ponudil vpogled v instrumentalno glasbo malih zasedb.

V Domu II. slovenskega tabora Žalec bodo nastopile 4 skupine: Fešta band, Pivo in čevapi, Tomos band in Nova brass. Skupini Pivo in čevapi ter Tomos band se bosta potegovali za nastop na festivalu Guča 2015. Pričetek festivala bo ob 19. uri.

Prva bo nastopila FEŠTA BAND.  12 članska zasedba iz Velenja je najbolj prepoznavna skupina tega žanra v Sloveniji. V osemletnem delovanju so nanizali več kot 600 nastopov po celotni državi in po tujini. Gostovali so v Bolgariji in se petkrat udeležili mednarodnega tekmovanja na srbskem festivalu Guča.

Za nastop na letošnjem festivalu Guča 2015 se bosta potegovali skupini:

PIVO IN ČEVAPI - desetčlanska mlada »pleh banda« poskuša že uveljavljenim uspešnicam nadeti novo obleko. Pop, rock, disco uspešnice postavljajo na Balkanski polotok in jih izvajajo v stilu trubačev. Imajo se za »pop fake trubački« orkester, krasita pa jih tudi dobra volja in pripravljenost na akcijo. V letu 2014 so nastopili na tekmovanju festivala Guča, njihov trobentač Blaž Pek pa je prejel tretjo nagrado za naj "trubača".

TOMOS BAND - skupina navdušencev nad Tomosovimi motorji iz Slovenj Gradca, ki jih druži še druga strast - strast do glasbe. Izvajajo priredbe znanih svetovnih in dalmatinskih del, ki jih začinijo z značilnostmi Balkana. Desetčlanska zasedba deluje tri leta, v tem času pa so nanizali veliko nastopov, ki se vedno končajo kot prava, nora zabava.

Kot gostje bodo nastopili NOVA BRASS - trobilna zasedba, ki bo na festivalu nastopila kot protiutež. Izvor njihovega nastanka je namreč Nova filharmonija, ki kot klasično usmerjeni simfonični orkester nakazuje njihov način izvedbe repertoarja. Klasično izobraženi glasbeniki bodo predstavili bolj umirjen - klasični program, v katere bodo predstavili znane melodije v trobilni preobleki.

Cena vstopnic je 7 EUR, v prodaji so v TIC-u Žalec in preko spleta: zkst-zalec.kupikarto.si.

Več informacij:

JSKD OI Žalec, Marko Repnik, tel. 051 634 665, in

ZKŠT Žalec, Lidija Koceli, tel. 041 315 802.

Fotografije s festivala Tone Tavčer


Galerija slik