Briljantna opera in virtuozna violina

Foto utrinki s klasičnega koncerta v Dvorcu Novo Celje

Vabimo vas v prekrasen ambient Dvorca Novo Celje na prav posebno glasbeno doživetje Briljantna opera in virtuozna violina v izvedbi treh mednarodno priznanih glasbenic:

Inga Ulokina, violina

Marina Igritskaya, sopran

Olga Ulokina, klavir 

Vstop je prost.

O izvajalkah:

Inga Ulokina

Akademska violinistka ruskih korenin deluje kot koncertna mojstrica Zagrebškega komornega orkestra in umetniška vodja Ljubljanskega godalnega ansambla. Magistrirala je summa cum laude na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se izpopolnjevala na Hochschüle für Music Köln in Anton Bruckner Privatuniversität Linz. Je dobitnica nagrad mednarodnih in državnih tekmovanj ter prejemnica Rektorjeve nagrade Akademije za glasbo v Zagrebu. Kot solistka je nastopila s Simfoničnim orkestrom Graškega konservatorija za glasbo, Simfoničnim orkestrom UL Grex Symphoniacorum, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije in Zagrebškim komornim orkestrom. Je umetniška vodja ORIP – Oskar Rieding International Project, v okviru katerega deluje Mednarodno tekmovanje za mlade glasbenike Oskar Rieding. Svoje znanje predaje mlajšim generacijam kot pedagoginja na Glasbeni šoli Rogaška Slatina.

Marina Igritskaya

Mednarodno priznana sopranistka, Moskovčanka, ki že vrsto let živi in ustvarja v Sloveniji. Je dobitnica več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, iskana izvajalka lieda in ruske lirične romance. Je laureatka ruskega državnega tekmovanja za izvedbo liričnih ruskih romanc v okviru Slovanskega festivala v Moskvi in dobitnica naziva Princesa liričnega lieda kot posebne nagrade festivala. Kot solistka je sodelovala z Moskovskim opernim gledališčem Šaljapin in nastopila v vrsti vlog v operah N. Rimskega – Korsakovega, A. Borodina in mnogih drugih. Marina Igritskaya že vrsto let deluje v Sloveniji kot samostojna umetnica in umetniška vodja Mednarodnega glasbenega festivala Talisman in je zaposlena kot vodja kulturnih programov v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani. Je aktivna koncertantka in iskana komorna glasbenica z izjemno širokim repertoarjem. Odlikuje jo posebna lirična barva glasu, ki ima bogato barvo in širok razpon tehničnih zmožnosti.

Olga Ulokina

Profesorica Olga Ulokina, akademsk​a ​glasbeni​ca​, priznana ​muzikolog​inja​, glasben​a pedagoginja in skladateljica, ​se v svojem raziskovalnem delu podrobno posveča tematiki vpliva baročnih žanrskih oblik na kompozicijsko strukturo klavirskih fug J. S. Bacha.​Diplomirala je na državn​i Akademiji za glasbo N.​ Rimsk​i​ – Korsakov v Sankt Peterburgu. ​Na svoji poklicni poti je ​tesno sodelovala z izvrstnimi peterburškimi strokovnjaki s področja muzikologije in kompozicije. Prav ta znanja prenaša na nove generacije glasbenikov v Sloveniji. Skupaj s kolegicami, prof. V. Repše in prof. A. Urbančič, je ustvarila zbirko učbenikov, ki zajemajo celotni sistem razvoja različnih segmentov glasbenega posluha ter splošnega g​lasbenega ​izobraževanja. ​Je​ avtorica več pedagoških glasbenih del za različne sestave in s​ svojimi deli večkrat sodeluje v programu RTV Slovenija. Njeni učenci ​uspešno nadaljujejo izobraževanje na glasbenih ​akademijah po vsem​ svetu. Svoje izkušnje prenaša tudi​ na kolege pedagoge na seminarjih v Sloveniji​ in tujini.​ Prof. Ulokina je iskana korepetitorka in komorna glasbenica. Na tem področju sodeluje z več priznanimi umetniki iz Slovenije in tujine. V sezoni 2018/2019 je kot pianistka sodelovala v koncertnem projektu mezzosopranistke Mance Izmajlove Ruska noč, ki je obsegal 23 celovečernih koncertov v Sloveniji in tujini.

Galerija slik