Na praznični dan v Žalec

in okolico

Sobotni dan si popestrite z obiskom Spodnje Savinjske doline - k obisku in ogledu vabijo:

  • Jama Pekel - kraški biser sredi Štajerske očara z bogatim podzemnim svetom.  Vodeni ogledi jame so vsak dan (tudi sobote, nedelje in praznike) ob 10.00, 12.00, 14.00 in 16.00.Po jami malo drugače ...Ob sobotah in nedeljah, ob 17. uri,  doživite lepoto podzemlja kraške jame Pekel samo z lučkami. Prinesite jih s seboj!
  • Rimska nekropola - v muzeju na prostem si oglejte grobnice Rimljanov, ki so delo vrhunskih mojstrov takratnega časa in spadajo med najpomembnejše in najlepše ohranjene spomenike rimske dobe v Sloveniji in srednji Evropi.Obiščete vsak petek in soboto med 10.00 in 17.00 uro ter nedeljo med 10.00 in 15.00.
  • Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije - edinstven muzej posvečen hmeljarstvu in pivovrstvu. Obiščete ga lahko med 9. in 17. uro, ob koncu ogleda pa pokušate hišno pivo ekomuzeja - Kukec, Savinjsko pivo, poimenovano po znamenitem hmeljarju in pivovarju Simonu Kukcu
  • za konec potepa po Spodnji Savinjski dolini pa še postanek pri prvi fontani piva na svetu - Fontani piv zeleno zlato. Pokusite lahko šest različnih piv, varjenih s slovenskim hmeljem, vrček s čipom, ki to omogča in ga je zasnoval priznan slovenski industrijski oblikovalec Oskar Kogoj, pa po končani pokušini odnesete domov kot spominek. Na praznični dan vas pri fontani pričakujejo med 11. in 21. uro. 

K raziskovanju vabijo tudi številne kolesarske in pohodniške poti - vabljeni!

Galerija slik