SRCE, POLETI!

Premiera plesne predstave

Z velikim veseljem napovedujemo in vas prisrčno vabimo k ogledu nove plesne predstave SRCE, POLETI! v koreografiji Andreje Šraj in izvedbi Harlekinovih plesalk.

Premiera bo 25. 11. 2023 ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Andreja nas je že predlani navdušila s svojo prvo celovečerno predstavo Poletna noč, tokrat pa je za nas skupaj s Harlekinovimi plesalkami pripravila novo plesno poslastico.

Dramaturgija predstave je delo uveljavljene slovenske dramaturginje Andreje Kopač, ki je predstavo opisala takole:

Nova plesna predstava koreografinje Andreje Šraj in navdušujočih mladih plesalk društva za umetnost plesa Harlekin iz Celja izkazuje izraz avtoričinega doživljanja sebe in sveta, v katerem se zdi, da ni več prostora za iskreno srčnost; po drugi strani pa gre za zgodbo o vseh ovirah, ki jih mora tako mlad, kakor izkušen človek premagati, da lahko v prsih znova zaigra – srce. Srce je namreč popotnik, ki se ob ugodnih impulzih sprva avtomatično razpre, a se po tem, ko je ranjeno, potlačeno ali izdano -  bodisi zapre kakor školjka, bodisi prilagodi zunanjim okoliščinam. Pot človeka pa je (še) vedno pogojena z naravnimi ritmi, ki se kljub digitalizaciji in umetni inteligenci vsak dan zoperstavljajo omejitvam, ki jih pogojuje sistem in človek v njem. Kako torej premagati temo in znova najti pravi, avtentični jaz kot svetlobo, v kateri so um, duša in srce združeni v harmoniji s preteklim, sedanjim in prihodnjim, da lahko srce poleti?

Srce je popotnik, ples je sopotnik.

Plešejo: Jedrt Birsa, Maja Kovačić, Neja Kovačić, Mia Lovrenčak, Zala Planko, Daniela Preskar, Iskra Slapnik, Živa Tanko, Anja Titan, Maša Vlaovič, Ajda Zupanc

Grafična podoba: Ksenja  Gorenak

Video: David Drenški

Kaj nas čaka na odru 25. 11. 2023 ob 19.00 si lahko pogledate na tej povezavi: https://youtu.be/r2I-a_I18X8

Vstopnice so na voljo:

  • TIC ŽALEC (Savinova hiša),
  • po spletu,
  • eno uro pred predstavo na blagajni.

Vstopnice: 15,00 €, mladi do 18. let - 9,00 € (na voljo le v TIC-u Žalec in na blagajni doma)

Galerija slik